Община Стара Загора се представя на 14-то Международно изложение „Културен туризъм“ 2017

STZAGORA.NET
*
Община Стара Загора представя възможностите за събитиен туризъм – концерти, спектакли,турнири, фестивали и традиционни празници в района, през 2017 година, на Международното изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново.

Важен акцент от събитията на общината тази година е отбелязването на 140-та годишнина от боевете за Стара Загора през 1877. Специалната програма включва повече от 15 събития, сред които възпоменателна историческа реконструкция на боевете край града и спасяването на Самарското знаме по време на Руско-турската война, осъществена от дружество „Традиция“. Кулминацията ще бъде светлинно-звуковия спектакъл „Молитва за Стара Загора“, който ще се състои на 31 юли т.г., от 21.00 ч., на Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“.

Щандът на Община Стара Загора на изложението предизвика интерес с красивия дизайн, нетрадиционния начин на представяне на културния и спортен календар за 2017 година. Сред участниците са посолствата на Азербайджан, Бразилия, Виетнам, Палестина, ЮАР, градовете-партньори на Велико Търново Брага (Португалия), Бурса (Турция), Охрид (Македония), Серес (Гърция), Хаен (Испания), десетки български общини, музеи, неправителствени организации, туроператори, турагенти.

Успех на участниците пожела министърът на туризма от служебното правителство Стела Балтова: „Това изложение се превърна в символ на културния туризъм в България. До 8 април Велико Търново ще бъде столицата на културата в България“. Благослов за здраве и успех отслужи Негово благоговейнство свещеноиконом Славчо Иванов.

В рамките на изложението се провеждат и работни срещи, презентации, научни конференции. Седемнадесет издателства представят новите си заглавия в рамките на „Фоайе на книгата“. В Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ посетителите могат да видят още ценни образци на европейското приложно изкуство, част от изложбата „Луксът на XIX век“.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн