Валентина Бонева, председател на общинската организация на БСП в Стара Загора: Постигнахме един от най-добрите си резултати от 2011 година насам

STZAGORA.NET
*
Смятам, че в Стара Загора направихме нужното, за да постигнем на първия тур тези силни резултати за подкрепяната от нас кандидатпрезидентска двойка Румен Радев-Илияна Йотова. Това има много голямо значение и в политически, и в организационен, и в психологически план за още по-силен резултат на втория тур.

В Стара Загора постигнахме резултат, който е сравним с най-добрите резултати от 2011 година насам – говорейки и за президентски, и за парламентарни, и за Евроизбори, особено пък и местни избори.

По данни на РИК ген. Радев и Илияна Йотова като абсолютен брой гласове в общината печелят 23 489 гласа, или 27.54%. Ние сме над средното равнище спрямо официалните данни за страната. За нас това е много добър резултат и база за още по-силно представяне на балотажа. С какво можем да го обясним? С това, че проведохме добра, позитивна кампания. В нея много активно участваха младите хора. Изборите минаха при висока активност, но обяснението не трябва да го търсим само в задължителното гласуване. Смятам, че хората искат промяна. Те казаха “не” на политиката, на манталитета, на стила, който е характерен за управлението на ГЕРБ. Тези резултати на I тур, включително и в Стара Загора, показват и един протестен вот, включително и на местно ниво, независимо от този лъскав имидж, който имат управляващите в нашия град.

Апелът ми към старозагорци е на балотажа да подкрепят Румен Радев и Илияна Йотова, независимо кой как е гласувал на първия тур, независимо от политическите му пристрастия. Защото това са хората, които ще бъдат гарант за политика, нужна на всички нас – гарантираща държавност, сигурност, икономика и отстояване на националните интереси на България. В този смисъл съм убедена, че ген. Радев ще получи подкрепата както на левите избиратели, така и на всички българи.
#vvv

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн