Антон Андонов, член на Националния изпълнителен комитет на ВМРО и регионален координатор в Стара Загора: Най-разумният вариант е да се отиде на предсрочни парламентарни избори

STZAGORA.NET
*
За нас резултатът на обединените патриоти на първия тур от Президентските избори е едно добро начало. Оттук нататък ние можем само да растем. Показахме, че обединените патриоти сме реално трета политическа сила, която има възможност да продължи да се развива напред.

За балотажа очаквам Коалиционният съвет да се събере и да вземе решение какъв призив да отправим към избирателите, които гласуваха за нас. Засега такова решение не е взето, което е нормално, тъй като е много рано все още. Но ние още в нашата програма поставихме няколко основни жалона, които продължаваме да отстояваме.

Лично аз не бих припознал нито един двамата кандидат-президенти. Тъй като никой от тях не изповядва нещата, които ние заложихме в нашата предизборна кампания. Отсега обаче вече е видно, че България не е същата.

Отук нанатък най-разумният и нормален вариант е да се отиде на предсрочни парламентарни избори, тъй като това Народно събрание и депутатите в него вече са се изчерпали. Не виждам възможности за по-нататъшно действие. А оттам нататък избирателят ще си покаже, разбира се. Това вече ще го реши премиерът Борисов, всичко е в неговите ръце.

Радостно за нас е и друго – че предложението ни за задължително гласуване вдигна избирателната активност, което е полезно. Видяхме какъв е резултатът на етническата партия, която остана на 7-8 процента зад нас.

Относно гласуването в Турция: Ние, обединените патриоти, имахме наблюдатели в европейската част и в Истанбул. Сигналите, които пристигаха, бяха за нередности в самите секции. Това показа, че предложението ни за ограничаване на броя на избирателните секции в Турция беше оправдано, и трябва да се доразвие, като се гласува само в дипломатическите ни представителства. Защото в Турция реално се извършваше изборен процес без участието на българската държава и без нейния контрол.

Резултати на Обединените патриоти в първия тур на Президентските избори:

Национален резултат: 14.97%

В 27-ми Старозагорски избирателен район: 16.99%

По общини в 27-ми Старозагорски избирателен район:

Стара Загора – 17.15%
Казанлък – 18.02%
Раднево – 17.03%
Гълъбово – 14.53%
Чирпан – 17.24%
Опан – 13.86%
Братя Даскалови – 12.21%
Павел баня – 17.44%
Мъглиж – 15.29%
Гурково – 12.78%
Николаево – 15.17%
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн