ПП ГЕРБ издигна за президент и вицепрезидент Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев

STZAGORA.NET
*
ПП ГЕРБ номинира днес официално за президент и вицепрезидент Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев. Това стана в зала 6 на НДК днес. В словото си преди това председателят на ГЕРБ Бойко Борисов подчерта стабилното развитие на България, с 13 млрд. лв. фискален резерв, над 3 млрд. лв. бюджетен излишък в момента и стабилна банкова система.

“Тези избори са като вот на доверие и ние се борим да го получим” – каза още Бойко Борисов. Той обясни избора с високата подготвеност на Цецка Цачева за президентския пост. “Наслушахме се на приказки за “баща на нацията”. Време е да имаме и една “майка на нацията”, образно обясни лидерът на ГЕРБ. Той за отново потвърди, че ще се кандидатира за президент след 5 години.

Цецка Цачева е два пъти председател на Народното събрание на Република България. Тя е избрана за председател на 41-то Народно събрание (14 юли 2009 до 14 март 2013) и 43-то Народно събрание (от 27 октомври 2014). Владее свободно немски и руски език. Родена е на 24 май 1958 г. в с. Драгана, община Угърчин, област Ловеч. Завършва задочно право в Софийския университет „Св. св. Климент Охридски“. Работи като юрисконсулт в Окръжния народен съвет в Плевен, където по-късно става началник на правния отдел. Става член на БКП. Според твърдения, които самата Цачева категорично отхвърля, в този период тя е била и секретар на първичната партийна организация на БКП. От 1992 г. работи като адвокат в плевенската адвокатска колегия. Цецка Цачева е член на БКП до 1989 г. На изборите за местни органи на властта през 2007 г. е кандидат за кмет на Плевен от ГЕРБ, остава трета. Избрана е за общински съветник на партия “ГЕРБ” в Плевен. Същевременно е и общински ръководител на партия ГЕРБ за Плевен. Преди да бъде избрана за общински съветник, е 7 години и половина е консултант на община Плевен, като приключва работата си за общината след шумен конфликт с кмета Найден Зеленогорски.

На парламентарните избори през 2009 г. е водач на пропорционалната листа и мажоритарен кандидат на ГЕРБ за 15-ти многомандатен избирателен район в Плевен. Печели мажоритарния вот с убедителна преднина пред бившия министър на вътрешните работи и ключова фигура на БСП – Румен Петков.

Цецка Цачева е член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. На 27 октомври 2014 г. е избрана за председател на 43-то Народно събрание на Република България с 219 гласа „за“, 12 гласа „против“ и 1 „въздържал се“.

Цецка Цачева е омъжена за плевенския архитект Румен Данговски. Имат син, носещ същото име – Румен.

Пламен Манушев е български офицер – вицеадмирал, от Военноморските сили на България. 62-годишен. Средното си образование завършва в Математическата гимназия в Толбухин през 1972 г. Същата година постъпва във Висшето народно военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ във Варна. През 1977 г. завършва ВВМУ и постъпва в редиците на Българската армия. От 1984 до 1986 г. учи във Военноморската академия „А. А. Гречко“ в Ленинград, РСФСР, СССР, добивайки образователна степен „магистър по военно дело“. Следва (1997–1998) и успешно завършва Военноморския колеж (Naval War College) в Нюпорт, Род Айлънд, САЩ (със статут на генералщабна академия). Владее свободно английски и руски език. В края на 2012 г. Пламен Манушев е назначен за заместник-областен управител на Област Варна.

За изборите за народни представителни в 42-то народно събрание той е под № 3 в листата на ПП ГЕРБ в избирателен район Варна. Избран за народен представител в 42-ото Народно Събрание на Република България. Член на Парламентарна група на ПП ГЕРБ, Комисия по външна политика, Комисия по отбрана, Делегация в парламентарната асамблея на НАТО, Група за приятелство България – Великобритания, Група за приятелство България – Индия, Група за приятелство България – Казахстан, Група за приятелство България – Македония, Група за приятелство България – Пакистан, Група за приятелство България – Русия.

Избран за народен представител в 43-ото Народно Събрание на Република България от избирателен район Варна.Член на Парламентарна група на ПП ГЕРБ, Комисия по външна политика, Комисия по отбрана, Делегация в парламентарната асамблея на НАТО, Група за приятелство България – Украйна, Група за приятелство България – Афганистан, Група за приятелство България – Пакистан.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн