Централната пешеходна алея на Стара Загора събра над 100 ретро автомобила

STZAGORA.NET
*
„Искам да благодаря на всички за отношението, което имате към този традиционен за нашия град автомобилен ретро събор. Община Стара Загора посреща с ентусиазъм идеята, защото виждаме как всяка година интересът е все по-голям“, приветства посетителите на парада зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова. „С повече от 50 са автомобилите, които виждаме тази година, в сравнение с миналата. Това е инвестиция на много жар, страст и време. Поздравления към организаторите от старозагорския клуб „Ретро“, които избраха финала на този вид събития в страната да бъде в нашия град“, допълни тя.

Дванадесетият за града парад на ретро возила отново събра стотици старозагорци и гости на града в навечерието на Празника на Стара Загора в центъра. По пешеходната част на бул. „Цар Симеон Велики“ бяха паркирани над 100 автомобила, като силно впечатление направиха класическите модели от миналия век на „Мерцедес“, „Ролс Ройс“, „Ферари“ и други. Атракция за снимки бяха и познатите на всички посетители представители на руското автомобилостроене. Под липите, ценни автомобили представиха участници освен от Стара Загора, но и от Хасково, Благоевград, Ямбол, Варна, Бургас и други.

Специалното отличие „Купа на кмета“ заслужено спечели Гено Иванов. Старозагорецът е собственик на “Студебейкър”, произведен в Съединените щати, през 1938 година. Впечатляващото возило е възстановявано в продължение на няколко години от група ентусиасти. „Така както кметът на Стара Загора Живко Тодоров инвестира труд и усилия, за да е все по-хубав градът ни, така и този автомобил заслужава признание, защото си личи вниманието и грижата към него. Поздравления и на добър час на всички участници“, каза зам.-кметът и връчи приза на притежателя на возилото.

По време на ретро изложението бяха връчени и две специални юбилейни отличия – на Стоян Петрунов, от Български Автомобилен клуб „Ретро”, по случай неговата 70-годишнина, както и на най-възрастният участник в парада, 85-годишния представител на бургаския клуб Светослав Боснов.


#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн