Народен съюз застана зад президентската кандидатура на Каракачанов-Нотев

STZAGORA.NET
*
Народен съюз застава зад Красимир Каракачанав и Явор Нотев на президентските избори. Това стана ясно на 1 октомври след заседание на Управитеният съвет на партията.

Лидерът на Народен съюз Румен Йончев заяви пред медиите, че кандидатурата на Каракачанов и Нотев ще обедини центристкия и патриотичния вот (те бяха издигнати по-рано от инициативен комитет с подкрепата на ВМРО-БНД, НФСБ и “Атака” – бел. ред.). Йончев изрази убеденост, че кандидатпрезидентската двойка ще стигне до балотаж.

Йончев посочи още, че подкрепата е с ясната перспектива за търсене на дългосрочно, стабилно обединение в патриотичния център в българската политика, което да има своите проекции в бъдеще, така че “да се сложи веднъж завинаги край на противопоставянето и разиграването между лявото и дясното”.

Председателят на Народен съюз обясни, че предстои подписване на споразумение между Народен съюз и Патриотите.

Красимир Каракачанов заяви от своя страна, че разговори в тази посока са водени малко повече от месец. „С колегите от Народен съюз сме работили изключително добре”, посочи Каракачанов, визирайки работата в парламента.

Той посочи, че един от основните приоритети на патриотите е работата по проблемите на българите в чужбина и похвали работата на Румен Йончев като председател на парламентарната комисия по въпросите на българите в чужбина, определяйки дейността му като конструктивна и полезна.

Красимир Каракачанов посочи, че подкрепата на Народен съюз показва, че патриотичните каузи обединяват все повече хора, за разлика от измислените леви и десни.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн