НАП Стара Загора с летни проверки на търговски обекти

STZAGORA.NET
*
Месец след началото на летния сезон инспекторите от НАП Стара Загора извършиха 10 проверки на пазари и обекти за продажба на плодове и зеленчуци. В 3 от тях са констатирани нарушения на данъчното законодателство. В два магазина е установена разлика между касовата наличност и маркирания оборот на фискалното устройство, а в друг на инспекторите не е издадена касова бележка. В момента се извършват проверки дали търговците спазват осигурителното законодателство.

На информационният телефон 0700 18 700 са подадени 6 сигнала за неиздаване на касова бележка. Четири от тях са били коректни и след извършени проверки инспекторите са констатирали нарушения на данъчното законодателство.

Оперативните проверки през летния сезон са част от програмата на Агенцията за приходите за третиране на рискови браншове. Наблюдения и проверки се извършват в магазини за хранителни стоки, увеселителни заведения и ресторанти. Същите включват не само физически контрол и присъствие в рискови обекти, но и мониторинг на оборотите през системата за дистанционна връзка на фискалните устройства с НАП.

Основната цел на НАП е превенция на фиска от данъчни и осигурителни измами, а не налагането на санкции. В този смисъл НАП съветва гражданите да изискват касова бележка при всяка своя покупка на стока или услуга.

В случай, че не им бъде издадена такава, могат да сигнализират на телефон: 0700 18 700 на цената на градски разговор, или в писмен вид по пощата до офис НАП Стара Загора, ул.”Кенали” 1.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн