Питбул нахлу в хранителен магазин в кв.”3 чучура-юг”, стресна купувачите

STZAGORA.NET
Едър питбул е нахлул в магазина на CBS в старозагорския квартал “3 чучура-юг”, край блок 56, стана ясно от сигнал, подаден от граждани на Горещия телефон в Общината 0800 157 37. Кучето е било домашно, с нагръдник. Стопанинът му не е бил в магазина или някъде отвън.

“Като влезе, настана лека суматоха. Такова едро куче, при това от тази известна със свирепостта си порода, не е шега работа и много хора пребледняха”, разказаха пред “Старозагорски новини” продавачки в магазина.

Служителка на щанда за колбаси и месни изделия уточни, че питбулът е влизал и излизал няколко пъти. “Видяхме се в чудо какво да го правим. Мота се тук сигурно цял час. Времето беше горещо и като видяхме, че няма намерение да хапе, го съжалихме и му наляхме в една купичка вода”, заяви продавачката.

В края на екстремната ситуация кучето все пак е било разпознато и прибрано от приятел на собственика, на когото е съставен акт. Гражданите са се отървали самo с уплахата.

Случката става на фона на неприятния инцидент от 17 май т.г. в Казанлък, когато в покрайнините на града два питбула, пуснати на свободна разходка от 24-годишния им собственик, събориха на земята 82-годишна жена, а 39-годишният мъж, който й се притече на помощ, бе ухапан от вътрешната страна на бедрото, при което като по чудо не бе засегната жизненоважна артерия.

В деня, в който питбулът нахлу в магазина в Чучурите, друго голямо куче, но бездомно, е ухапало старозагорец в района на Ремиза, на ул. “Пирин” 14, след което се е скрило в изоставена къща на адреса. След подаден сигнал е било прибрано в приюта за безстопанствени животни.

В магазина почти винаги има и деца

(Снимката на кучето е илюстративна)
#

vvv

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн