Преди мача на “Берое” с “Радник”. Ивайло Йорданов: “Ще защитим емблемата на “Берое”

STZAGORA.NET
*
За втора поредна година „Берое“ продължава участието си в европейските клубни турнири, като на 30-ти юни (четвъртък) приема босненския „Радник Бийелина“ в първи двубой от първи квалификационен кръг на УЕФА Лига Европа. Срещата е с начален час 20:30 и ще бъде ръководена от Гиорги Круашвили от Грузия. Мачът ще бъде излъчван на живо по Diema Sport 2 и в play.gong.bg.

От миналия четвъртък в продажба са билетите за двубоя, които са на цена 10 лева, а повече за организацията на срещата можете да прочетете тук.

Единствено Атанас Зехиров остава извън групата за утрешния мач поради контузия, а всички останали 18 картотекирани за европейските клубни турнири футболисти ще бъдат на разположение на наставника Александър Димитров. Ето и пълната група за двубоя:

Вратари: Михаил Михайлов, Благой Макенджиев
Защитници: Иво Иванов, Емин Ахмед, Георги Динков, Венцислав Василев, Христофор Хубчев, Веселин Пенев, Илия Миланов
Полузащитници и нападатели: Васил Панайотов, Станислав Дрянов, Неманя Милисавлевич, Педро Маркеш, Александър Василев, Евертон Джилио-Том, Ерик Почански, Александър Колев, Георги Божилов

Ден преди двубоя официални пресконференции за медиите дадоха треньорите на двата отбора, като от страна на гостите от Босна говори наставникът Славко Петрович, а беройци представляваше асистентът Ивайло Йорданов.

„Надяваме се утре да се представим достойно, да защитим емблемата на „Берое“. С цялото уважение към съперника ще дадем максимума от себе си, за да излезем с чест от двубоя“ – сподели героят от САЩ ?94 Ивайло Йорданов пред медиите.

Съперникът „Радник“ от босненския град Бийелина е основан на 14 юни 1945 година, но любопитен факт е, че както в Стара Загора, в босненския Бийелина развитието на футбола започва именно през 1916 година. Счита се, че „Радник“ е естествен наследник на местните футболни традиции, като основните клубни цветове са син и бял. Отборът се състезава в първа дивизия на шампионата на Босна и Херцеговина, като през последния сезон завършва на 7-ма позиция под наставленията на Славко Петрович.

През изминалия сезон 2015/16 „Радник“ (Бийелина) печели за първи път в своята история Купата на Босна и Херцеговина, като по този начин си осигурява и квота за евротурнирите, в които се явяват и като дебютанти.

Съдийска тройка от Грузия ще ръководи утрешната среща, като главен арбитър е Гиорги Круашвили, негови асистенти ще са Давид Чигогидзе и Бесик Чичинадзе, а четвърти рефер е Давит Кхаритонашвили. Делегат на УЕФА е Бужар Касми от Албания, а оценка на съдийството ще постави Стефано Подесчи от Италия.

*
Ивайло Йорданов говори пред медиите преди мача от първи квалификационен кръг на Лига Европа. Утре “Берое” излиза от 20:30 часа в мач срещу “Радник” (Бийелина, Босна и Херцеговина). Срещата е на стадиона под Аязмото. Вижте какво каза Йорданов за мача:

“Надяваме се утре да се представим достойно и да защитим емблемата на “Берое” по най-добрия начин. С цялото уважение към съперника “Радник” ние ще направим максималното да подкрепим отбора” – сподели Ивайло Йорданов.

“Както знаете много футболисти на “Берое” напуснаха тази година. Имаме един цял нов отбор. Времето за подготовка продължава 30-40 дни, които ние нямаме. Целия щаб на “Берое” прави всичко възможно да излезем утре готови. Започваме трета седмица от подготовката и е много трудно. За съжаление това са реалностите. Отборът на “Берое” с тези нови играчи и нов треньорски щаб му трябва време, за да се подготви и да донесе това, което искаме всички ние. Както знаете и двама от нашите футболисти не можем да използваме. Имаме и един контузен. Това са реалностите. За съжаление в България започваме в първи предварителен кръг и времето от края на първенството до началото на квалификациите е много малко” – допълни той.

“Това е въпрос на разговори за футболисти, които са нужни на нашия отбор. Това ще го говорим целия щаб. Аз винаги съм отворен да помагам с каквото и да е да може “Берое” да бъде добре” – обясни специалистът.

“Ще подходим с цялото уважение и респект към отбора на “Радник”. Наистина за подготовката ни трябва време, защото за да направиш един отбор наистина е нужно такова. Не можеш с 10-12 нови футболисти за такъв кратък период да напаснеш характери и схемите, които искаме да изповядваме за самия отбор” – каза още той.

“Доколкото разучихме съперника, треньорът е сърбин и президентът е от там. Изповядват футбола на сръбската школа, която е една от най-добрите в Европа и ще подходим с цялото уважение и респект” – каза Йорданов.

“Трябва търпение. Градим един нов отбор. Вие го знаете и футболните хора в България го знаят. Искам да призова и привържениците на “Берое” да имат търпение и да подкрепят своя отбор от първата до последната минута. Разчитаме на тях. Естествено ние искаме победата” – сподели четвъртият в света.

“Засега Венцислав Василев е готов за мача. Единствено Атанас Зехиров е контузен” – каза още Йорданов.

“Печелившата тактика е всички футболисти да се раздават максимално. Ние сме много доволни от всички досега. На 17-ия ден сме от нашата подготовка и за толкова време е невъзможно от един нов отбор всички идеи на новия треньорски щаб да бъдат усвоени. Надяваме се утре след мача футболистите да излязат с гордо вдигната глава, че са дали всичко от себе си. Това е нашето мото” – завърши треньорът.

Петрович: “Берое” не случайно е трети в България”

Гостите от “Радник” също дадоха брифинг за журналисти преди официалната си тренировка на стадион “Берое”. Пред медииите застанаха старши треньорът на отбора Славко Петрович и футболистът Самир Мемишевич. Вижте какво споделиха те пред срещата.

“На 15-16 дни подоготовка сме. Малко сме уморени, нямаме времето да се подготвим за такива мачове. Това е исторически успех за “Радник”. Това е първият ни мач в Европа. За първи път ще участваме на това ниво. Ще дадем максимума от себе си, за да покажем най-доброто си лице и да си тръгнем с добър резултат. Лятната пауза беше малка. Имахме малко време от края на първенството и нямаше време за почивка. Ако изиграем мача както мача със “Слобода” за Купата на Босна, имаме реален шанс да направим добър резултат като изходна позиция за реванша. “Берое” е сериозен отбор, който не случайно е станал трети в стараната си, но се надяваме да покажем добра игра и да постигнем добър резултат. Очаквам един хубав мач” – каза Славко Петрович.

Футболистът Самир Мемишевич сподели своите впечатления за мача: “Очакваме труден мач с “Берое”. “Берое” е сериозен отбор. Това е исторически успех за нас, че сме на този мач. Надяваме се да се покажем в добра светлина. “Берое” е фаворит на хартия, но това нищо не означава, защото това е футбол. Ще дадем всичко от себе си за един добър резултат и няма да се предадем. Самият факт, че сме тук след спечелването на Купата и финала е исторически успех за нас.”

Треньорът обясни какво знае за “Берое”: “Това, което имаме като впечатления, е базирано на мачовете, които сме гледали. Гледали сме два мача на “Берое” – този срещу “Партизан” и контролата преди няколко дни. “Берое” има по-класен отбор, по-дълга скамейка и е фаворит. Ние ще дадем всичко от себе си, за да свърши всичко добре за нас.”

“Предимство е, че сме домакини във втория мач. Ако имаме добър резултат в първия мач, имаме предимство. Но като цяло за по-класния отбор това няма никакво значение. Може би психологически ще имаме предимство, ако имаме добър резултат” – каза още той.

“Нямаше много време за новите футболисти. Компактността от предната година трудно да запазим. Но като дълбочина на отбора е добър. Не само първите 11, но и другите, които са конкуренция, бързо ще схванат стила на игра, който искам” – обясни Славко Петрович.

“Имаме национал, Самир Мемишевич, който е тук с нас. Той е викан в последния месец. Имаме и играч в националния отбор до 23 години” – сподели той.

“Не сме велика футболна сила. Нямаме голяма агитка, но имаме хора, които ходят на мачове. Очакваме малко хора, но може да дойде някой да ни подкрепи” – завърши треньорът.

(Beroe.bg)
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн