Стотици деца участваха в празника „Аз съм бъдещето. Пази ме!“

STZAGORA.NET
*
Тригодишният Калоян и шестгодишният Боримир от Стара Загора спечелиха големите награди – велосипеди, по време на празника на безопасността на движение по пътищата, който бе организиран от СНЦ „Аз съм бъдещето. Пази ме!“ и Община Стара Загора. Имената на победителите бяха изтеглени чрез жребии от Анжи, сестричката-близнак на малкия Паоло, който загуби живота си преди две години, а тяхната майка Красимира Иванова връчи наградите.

Много знания за движението по пътищата и опасните ситуации, спортни умения и артистични възможности показаха малките участници. Празникът се проведе за втора поредна година в новия парк в кв. „Казански“ и събра на едно място десетки деца, родители, баби и дядовци, приятели. Водеща бе актрисата от ДТ „Гео Милев“ Елена Азалова, а колегите й от Кукления театър увлякоха децата като участници в постановката „Не пресичай на червено!“. Ученици от VI ОУ „Свети Никола“ и директорката Дарина Гайдарова получиха от представители на „Аз съм бъдещето. Пази ме!“ техника за специализиран кабинет, която осигурява възпроизвеждането на виртуални обучения по пътна безопасност. Дарението е осигурено от ACS Consulting Ltd. Благодарение на високотехнологичната придобивка децата от 1-ви до 7-ми клас ще имат възможност да научат правилата за движение по пътищата, както и опасните за тях ситуации по интересен и достъпен начин. „Нашето училище се намира в центъра на града и е заобиколено от кръстовища с голямо натоварване от автомобили – посочи Дарина Гайдарова. – Специализираният кабинет, който ще бъде открит в началото на новата учебна година, ще бъде в помощ на всички деца, учители и родители в техните знания и умения като пешеходци и водачи на автомобили.“

Сред най-големите атракции по време на празника бяха двата специализирани автомобила на пожарната и полицията, които отвориха своите врати за всички, които искаха отблизо да се докоснат до тези две професии, които спасяват човешки живот. Представителите на ОД на МВР и на РСПАБ – Стара Загора обясняваха и показваха на децата как работят радиостанциите, за какво се използва стоп-палката, с какво оборудване е въоръжен пожарният автомобил.

Безапелационен победител при рисунката на асфалт бе 3-годишната Рая, която демонстрира ярък талант. Спортни умения показаха децата в приложното колоездене, които освен за време се състезаваха и за прецизност в заобикалянето на препятствията. СКЛА „Берое“ демонстрираха бързина и майсторство в семейната лекоатлетическа щафета и при хвърлянето на детско копие, с които увлякоха десетки малчугани.

Поздрав към присъстващите отправиха талантите от Детски музикално-танцов театър „Маргаритки“, Школата по латиноамерикански танци към Центъра за култура, наука и изкуство към Община Стара Загора, както и малчуганите от ЦДГ №20 „Мир“.

Всички деца получиха поощрителни награди, а победителите в различните надпревари спечелиха семейни и образователни игри, защитни каски и ръкавици за велосипедисти, книжки и рисувателни пособия.

На събитието присъстваха зам.-кметовете на Стара Загора Иванка Сотирова и Красимира Чахова, председателят на Общинския съвет Емил Христов, общински съветници, Младежкият общински съвет, десетки млади доброволци, които безвъзмездно участваха в реализирането на инициативата.

Организаторите благодарят на Община Стара Загора, ОД на МВР – Стара Загора, Сектор „Пътна полиция“, РСПАБ – Стара Загора, РД „Пожарна безопасност и защита на населението“, СБА, „ACS Consulting Ltd“, АСОРТ – Георги Петров, Книжарница „Приятели“, Детска борса „Галикс“, Радио Стара Загора, ТВ „Загора“ и вестник „Национална бизнес поща“.


#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн