Руските рокери „Нощните вълци“ щурмуват Стара Загора, Казанлък и Шипка на 1 юли

STZAGORA.NET
*
Руският рокерски клуб “Нощни вълци”, известен с това, че на неговите сбирки често присъства президентън Владимир Путин, изпраща своя група в България.

Това става в рамките на Мотомарш “Славяски свят 2016″, който потегля на 23 юни в няколко лъча от 5 места, минаващи през 12 държави, и ще приключи в словашкия град Нитра. Една от тези колони ще премине през България.

Според организаторите проектът им цели укрепване на диалога между славянските народи, да напомни за вековната дружба, за общите страници в историята и да разпространи особеностите на руската култура и език.

Във всяка от държавите ще бъде засадено “славянското дърво” липа като символ на единството на славянските народи – “стволът е общата ни история, клоните са народите, листата са хората”.

На 1 юли те ще минат през Стара Загора и Казанлък по пътя към Шипка, а на 2 юли ще са в столицата София.След това лъчът продължава за Хърватия, Босна, Словения, Чехия и ще стигне до Нитра, Словакия. Там ще се съберат мотоциклетистите от петте лъча. Всеки от тях е съставен от ядро от 10 души, а зад тях кара опашка от 200-300 други рокери. Така общо около 800-1000 души ще се включат в похода, пише „TheBulgarianTimes“. “Нощните вълци” са клуб, в който членуват около 5000 души. Имат клон в България, както и в Македония и Беларус. Лидер на рокерите на Путин е 53-годишният Александър Залдостанов по прякор Хирурга. Бил е лекар, но вече не практикува. Личен приятел е на президента, който го награди с медал миналата година по време на събитията в Крим.

Източници: eurocom.bg, newsbp.com
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн