Старозагорската опера – с три концерта в Нощта на музеите: в Стара Загора, Казанлък и Раднево

STZAGORA.NET
*

В Нощта на музеите трио "Реверанс" ще изнесе концерт в ИМ "Искра" - Казанлък

На 21 май 2016 г. (събота) отбелязваме дванадесетото издание на Европейската „Нощ на музеите”.

Държавна опера – Стара Загора ще се включи в европейската инициатива с програма на свои артисти в 3 музея – в Регионален исторически музей – Стара Загора, в Исторически музей „Искра“ – Казанлък и в Археологически музей “Марица-изток“ – Раднево. От 20:00 ч. на IV-то експозиционно ниво в Регионалния исторически музей – Стара Загора ще започне Концерт на струнен квартет „Арс Нова“. В Историческия музей в Казанлък ще се изяви Трио „Реверанс“, а в Археологическия музей в Раднево от 21 часа е началото на концерт на Вокална формация „Иринополис“ с диригент Младен Станев.

Европейската „Нощ на музеите” е организирана за първи път през 2005 г. от френското Министерство на културата и само за няколко години тя се разпространява успешно из цяла Европа. Българските музеи и галерии се включват веднага в инициативата още в първото й издание. И през тази година, когато е 12-тото издание на Нощта, Министерството на културата на Рeпублика България и Френският институт в София ще са партньори на Министерството на културата и комуникациите на Франция в организирането и отбелязването на инициативата.

По традиция, очаква се отново десетки музеи и галерии в страната да се включат в европейската инициатива с множество интересни изложби, концерти и най-различни арт прояви, посветени специално на Нощта. В предстоящата Европейска „Нощ на музеите” на 21 май 2016 г., когато вратите на музеите и галериите ще са отворени до полунощ и входът в тях е свободен за посетителите. С нови интересни експозиции и с различни атракции и артистични изяви пространствата за изкуство ще обогатят тазгодишното издание на инициативата.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн