“Берое” победи “Партизан” в юбилейния си мач

STZAGORA.NET
*
Отборите на „Берое“ и „Партизан“ излязоха в кулминацията на тържествата, посветени на 100-годишнината на старозагорския футболен клуб. На пейката като старши треньори на „Берое“ бяха легендите Евгени Янчовски и Петко Петков. Резултатът бе открит в 42-та минута от Елиаш да Силва. В 73-та минута Иса вкара втори гол за „Берое“.

Точно в 19.16 ч., емблематичен за началото на футбола в Стара Загора, „Берое“ излезе срещу „Партизан“, Белград в юбилейния мач, който е кулминация на тържествата. Тържествената вечер започна в 18.00 ч., когато на терена излезе водещият Станимир Гъмов. В специалната програма, под аплодисментите на 10 000-ната публика, един по един на терена излязоха футболни легенди, деятели, бивши кметове, всички допринесли за футболната слава на отбора и хилядолетния град, за да получат почетни плакети от ръководството на ПФК „Берое“. Сред тях бе и кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

„Здравейте, беройци! За мен е чест да бъда на терена до всички тези хора, защото ветераните на „Берое“ освен големи футболисти, са и големи хора. Искам да ви кажа, че тази година по случай юбилея ще направим така, че да удостоим един човек със страхотни заслуги за Стара Загора и отбора. Ще предложим за почетен гражданин Петко Петков! Защото неговото усърдие и талант ще бъдат пример за всички млади футболисти, които седят тук на първите редици“ – заяви в приветствието си Живко Тодоров. Той поздрави всички бивши кметове, ветерани и футболни деятели на ПФК “Берое”, допринесли за славата на отбора през годините. Кметът се обърна с топли думи към всеотдайната публика и феновете: „Ако ви нямаше вас, нямаше да има „Берое“ в днешния му вид. Благодаря на фенклуба за книгата, която издаде, с цялата информация и статистика за отбора“ – каза още Тодоров. Той пожела на малките беройци да бъдат много упорити и усърдни, да тренират и да се борят за отбора. Градоначалникът пожела успех на “Берое” в останалите два мача от сезона, за да има шанса да играе в Европа. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев също поднесе приветствие и се присъедини към пожеланията за беройци, „да защитават успешно честта на България в европейските клубни турнири“.

100 бели гълъба полетяха към небето, а тържествената програма включи изпълнения на танцовия състав The Scary Shadowzz и ансамбъл „Загорче“. Точно преди излизането на футболистите на „Берое“ и „Партизан“ Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“ изпълниха за пръв път на живо парчето „Светът е Берое“, което допълнително наелектризира публиката. Всеобща изненада поднесе фенклубът на Берое, който издигна транспарант с размери 100/20 м под козирката на стадиона в знак на почит и преклонение пред любимия отбор.

На полувремето, което завърши при резултат 1:0 за “Берое”, кметът Живко Тодоров получи почетна грамота и златна значка от Българския футболен съюз. Редом с него застанаха бившия кмет на Стара Загора д-р Евгений Желев, внучката на ген. Делчо Делчев, човекът отбелязал най-много голове в историята на клуба – Петко Петков, легендарният голмайстор Петър Жеков, бившият футболист и треньор Иван Вутов, Евгени Янчовски, Теньо Минчев, шампионите от 1986-та Валентин Грудев, Васил Драголов, Ивко Ганчев и др.

Тържествената вечер завърши с илюминации и фойерверки в нощното небе на Стара Загора.



#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн