Питбули нахапаха мъж и жена в Казанлък. Образувано е досъдебно производство срещу стопанина на кучетата

STZAGORA.NET
*
На 17 май (вторник) около 12,40 ч. в Оперативната дежурна част на РУ – Казанлък е получено съобщение от тел.112 за хора, нападнати и нахапани от кучета.

На място е изпратен полицейски екип, който е установил, че около 12.30 часа на кръстовище на два черни пътя, намиращи се извън регулацията на Казанлък, западно от улица “Панайот Хитов“, две кучета от неустановена порода са нападнали и нахапали 39-годишен жител на Казанлък и жена на 82 години от същия град.

Лицата са откарани във ФСМП – Казанлък, където жената е прегледана, обслужена амбулаторно и освободена, а мъжът е настанен за лечение в отделение по хирургия на МБАЛ – Казанлък с разкъсно-контузни рани по вътрешната част на дясното бедро и гърдите, без опасност за живота.

От проведените незабавни издирвателни мероприятия е установено, че кучетата са порода „Питбул” и са собственост на С.О., на 24 г., от Казанлък. Същият е задържан за срок до 24 в РУ – Казанлък.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.325в, ал.1 от Наказателния кодекс.

(Снимката е илюстративна)
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн