„Берое“ победи „Пирин“ – 3:1 в първия пролетен мач

STZAGORA.NET
*
„Берое“ победи с 3:1 „Пирин“ в първи мач след подновяването на първенството в „А“ група след зимната пауза, съобщи клубният сайт beroe.bg. Венцислав Василев изведе „Берое“ напред в резултата след центриране от статично положение с глава в 10-та минута. Гостите обаче се върнаха в мача в 24-та минута с попадение на новото им попълнение Даниел Младенов. Справедливостта възтържествува през втората част когато Неманя Милисавлевич вкара страхотен гол, за да затвърди отличното впечатление, което оставяше през целия мач и да върне заслуженият аванс на „зелените“. Исмаил Иса сложи точка на спора в 79-та минута на мача.

СЪСТАВИТЕ

След като не получи жълтата си карта и нямаше възможност да бъде картотекиран за този мач Георги Сърмов остана извън групата за мача. Другото ново попълнение Бенджамил Морел бе на резервната скамейка. Благой Макенджиев стартира на вратата. Атанас Зехиров, Иво Иванов, Венцислав Василев и Веселин Пенев сформираха отбраната. Като дефанзивни халфове си партнираха Игор Джоман и Елиаш. В офанзивни позиции действаха Георги Андонов, Стивън Петков, Неманя Милисавлевич и Спас Делев.

Наджи Шенсой бе наситил халфовата линия с трима дефанзивни полузащитници. Като титуляри започнаха и новите попълнения на тима Даниел Генов и Даниел Младенов.

В ПАМЕТ НА ТРИФОН

Паметта на починалият едва на 50-годишна възраст легендарен защитник на България Трифон Иванов бе почетена преди мача с минута мълчание. В третата минута на мача Трифон, който носеше фланелката с номер 3 в националния тим, също бе почетен от цялата публика на стадиона. Всички зрители станаха на крака, за да аплодират легендата, а чест отдадоха и всички футболисти и съдии на терена.

„БЕРОЕ“ ВЗЕ ИНИЦИАТИВАТА ОТ НАЧАЛОТО

Във втората минута Спас Делев проби от ляво и центрира към намиращия се на отсрещния фланг Неманя Милисавлевич, но последвалият му изстрел бе блокиран и кълбото попадна отново в Делев, но и той бе неточен.

След кратко разбъркване като следствие на предходната ситуация топката отново стигна до Неманя Милисавлевич, който се освободи от двама бранители на гостите и стреля отблизо, но изпрати кълбото над напречната греда.

ВЕНЦИСЛАВ ВАСИЛЕВ БЕЛЕЖИ

В 10-та минута Спас Делев центрира от ъглов удар в ляво от целта, а Венцислав Василев се извиси над всички в малкото наказателно поле, за да засече топката с глава и да я вкара във вратата за 1:0.

Янко Сандански центрира от фаул в наказателното поле в 17-та минута. Благой Макенджиев обаче спаси.

В 23-та минута Спас Делев центрира от ъглов удар вдясно от целта, но отбраната на „Пирин“ се справи и изчисти топката. Тя попадна в намиращия се на дъгата на наказателното поле Игор Джоман, който обаче бе блокиран и предостави кълбото на Неманя Милисавлевич, но последвалият удар бе неточен.

„ПИРИН“ ИЗРАВНЯВА

Антон Костадинов проби от дясно в 24-та минута и пусна пас, успоредно на голлинията, към оставения от отбраната на „Берое“ непокрит Даниел Младенов, който се възползва от грешката в защита и отблизо изравни резултата – 1:1.

В 28-та минута Спас Делев центрира от фаул, заложен на 35 метра от рамката на вратата, но Елиаш се размина с топката и не успя да я засече с глава и тя попадна директно в обятията на Красимир Костов.

Атанас Зехиров получи страхотен диагонален пас от дълбочина и нахлу с топката в пеналта в 30-та минута. Вместо да стреля от малък ъгъл, Зехиров взе по-разумното решение и веднага намери непокрития Игор Джоман, който отправя удар от границата на наказателното поле, но стражът на „Пирин“ успя да изби по невероятен начин предотвратявайки с последни сили почти сигурно попадение.

Спас Делев центрира на два пъти в наказателното поле на „Пирин“ в 39-та минута, но отбраната на гостите бе безупречна и изчисти.

В 42-та минута Янко Сандански изпълни пряк свободен удар, заложен на 23 метра вляво от целта, но топката бе избита от стража Макенджиев, срещна напречната греда и напусна пределите на терена в ъглов удар. При последвалото изпълнение не се случи нищо опасно пред вратата на „Берое“.

СЛЕД ПОЧИВКАТА

Исмаил Иса влезе като резерва на мястото на Стивън Петков. Именно той получи в 47-та минута с центриране по земя от Неманя Милисавлевич. Ударът му обаче бе блокиран.

Отново същите двама футболисти Неманя Милисавлевич и Исмаил Иса комбинираха в 54-та минута. Халфът намери нападателя в коридор. Иса преодоля бранител на „Пирин“ и остана сам срещу стража Красимир Костов, но последвалият му удар бе слаб.

ЮВЕЛИРЕН ГОЛ НА МИЛИСАВЛЕВИЧ

Активността на сърбина бе материализирана с попадение в 55-та минута. Милисавлевич получи топката по десния фланг, залъга цели трима бранители на гостите, преди да стреля от далечна дистанция и по ефектен начин да отбележи ювелирен гол за нова преднина за „беройци“ – 2:1.

В 60-та минута след центриране от ъглов удар в наказателното поле на „Берое“, топката бе изчистена от Георги Андонов, който предотврати опасност пред вратата на Благой Макенджиев.

В 64-та минута непокритият Тони Тасев получи топката в наказателното поле на „Берое“, но Георги Андонов успява да изчисти и при организираната контраатака стражът на гостите Красимир Костов излезе напред, за да избие кълбото. Топката попадна в Елиаш, който се опита да намери рамката на опразнената врата от 40 метра, но бе неточен.

Атанас Зехиров бе изведен отлично в коридор и остана сам срещу стража Красимир Костов четири минути по-късно, но прехвърлящият му удар бе неточен.

Тони Тасев центрира от пряк свободен удар, заложен на 25 метра от целта в 73-та минута, но капитанът Иво Иванов изчисти с глава, преди играч на гостите да играе с топката.

Бърза контраатака от страна на „Пирин“ две минути по-късно завърши с дълъг пас към Тони Тасев, но Благой Макенджиев излезе своевременно и предотврати опасност.

В 78-та минута Спас Делев нанесе плътен изстрел от дъгата на наказателното поле, но Красимир Костов улови без проблеми.

ИСА ОФОРМЯ КРАЙНОТО 3:1

Георги Божилов стреля диагонално от 23 метра в 79-та минута, но стражът Красимир Костов сгреши и предостави топката директно на намиращия се в непосредствена близост Исмаил Иса, който отблизо се разписа за 3:1.

В 82-та минута Игор Джоман получи топката на границата на наказателното поле и стреля оттам, но бе неточен.

Тони Тасев центрира в наказателното поле две минути след това, но Благой Макенджиев улови.

В 85-та минута „беройци“ изпълниха бързо корнер вдясно от вратата, а Неманя Милисавлевич стреля технично от ъгъла на наказателното поле, но Красимир Костов изби със сетни сили.

Даниел Генов проби от дясно в 90-та минута и намери по земя Мартин Тошев, който стреля отблизо, но бе неточен.

С победата „Берое“ се доближи на 3 точки от първото място, което се заема от „Лудогорец“ и заема втора позиция. Утре обаче са срещите „Славия“ – „Черно море“ и „Лудогорец“ – „Левски“.

СЛЕДВАЩИЯТ МАЧ

Следващата седмица, на 28 февруари, неделя, от 13:15 часа „Берое“ гостува на „Славия“ в София.

СТАТИСТИКАТА

„Берое“ (Стара Загора) – „Пирин“ (Благоевград) 3:1

Голмайстори: 1:0 Венцислав Василев 10?, 1:1 Даниел Младенов 24?, 2:1 Неманя Милисавлевич 55?, 3:1 Исмаил Иса 79?

„Берое“ (Стара Загора): 22. Благой Макенджиев – 18. Атанас Зехиров, 6. Иво Иванов (к), 24. Венцислав Василев, 28. Веселин Пенев – 27. Игор Джоман, 21. Елиаш – 7. Георги Андонов (71? – 14. Георги Божилов), 73. Стивън Петков (46? – 10. Исмаил Иса), 11. Неманя Милисавлевич (88? – 87. Бенджамин Морел) – 77. Спас Делев; неизползвани резерви: 1. Михаил Михайлов, 3. Владимир Зафиров, 70. Том, 9. Станислав Костов; старши треньор: Петър Хубчев

„Пирин“ (Благоевград): 76. Красимир Костов, 21. Александър Башлиев (к), 3. Румен Сандев, 14. Стилиян Николов (59? – 7. Тони Тасев), 5. Александър Дюлгеров, 20. Янко Сандански (78? – 15. Димитър Благов), 33. Емил Виячки, 24. Антон Костадинов (69? – 6. Костадин Дяков), 9. Даниел Младенов, 8. Даниел Генов, 10. Мартин Тошев; неизползвани резерви: 1. Мартин Минев, 17. Илия Карапетров, 18. Юлиян Попев, 16. Венцислав Бенгюзов; старши треньор: Наджи Шенсой

Жълти картони: Игор Джоман (69? – груб фаул) [„Берое“]

Главен съдия: Цветан Кръстев (Варна)
Асистент съдии: Диян Вълков (Варна), Александър Атанасов (Варна)
Допълнителни асистент съдии: Станислав Ставров (Велико Търново), Владимир Вълков (Пловдив)
Четвърти съдия: Ивайло Атанасов (Велико Търново)
Дежурен делегат: Красимир Кръстев (Сливен)
Съдийски наблюдател: Йордан Гулев (Пловдив)

Стадион: „Берое“, Стара Загора

Хубчев: „Трудна победа срещу корав отбор“

Старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев говори обширно пред Diema Sport след края на двубоя с „Пирин“:

– Честит успех. Заслужена победа. Наджи Шенсой се изказа много ласково и ви определи като класен тим. Колко трудно беше днес срещу отбор играещ добре в защита, разчиташ на контраатаки?
– Аз ги очаквах тези приказки. Те се появиха още преди двубоя. Много хора едва ли не очакваха, че победата ни ще е лека и едва ли не рутинна, но аз бих казал, че беше много трудна, срещу много корав противник. В този формат ще е голяма грешка подценяването на всеки отбор. Много правилно изиграхме особено втората част, когато не се подадохме на емоцията да бързаме, а търсихме нашите положения и нашето разиграване. Аз съм на мнение, че заслужено спечекихме.

– Започнахте силно мача. Вкарахте ранен гол. След това допуснахте изравняване, но изиграхте силни втори 45 минути. Това ли са ключовите моменти в двубоя, с които извоювахте победата си?
– Да, може така да се каже. И аз така видях нещата. 15-20 много силни тактичеки минути през второто полувреме. На мен ми се иска в ситуации, които не са толкова лесни да не подхождаме толкова лежерно. И това беше голямата забележка към някои футболисти на полувремето. Това ни е стара слабост при няколко човека. Ако го подобрим, ще е добре.

– Има ли още неща за подобряване преди мача със „Славия“ другата седмица?
– Разбира се, че има. Винаги има много неща за подобряване, няма треньор, който да ви каже, че времето му е стигнало, отборът му е в перфектно състояние и няма какво да се подобрява.

– След изваждането на „Литекс“ като че ли „Берое“, „Левски“ и „Лудогорец“ ще бъдат основни претенденти за титлата. Знам, че не искате да говорите в далечно бъдеще, но как ще коментирате така създалата се ситуация?
– Аз имам съвсем различно мнение. Освен тези отбори, които изредихте аз бих прибавил и още няколко. Това си е мое мнение и не искам да го коментирам. Важното е това, което преди малко коментирахме. Ако някой си позволи да подцени или да помисли, че има такава лесна или очаквана победа мисля, че ще сбърка.

– Доколкото разбрахме в понеделник ще дойде жълтата карта на Георги Сърмов. Вие имате ли повече яснота?
– Не знам от къде сте го разбрали. Това е добра новина. Аз не съм чул такова нещо. Ако това е така ще се радвам много. В подготовката ние разчитахме много на него. Затова го и взехме. Не знам какви са причините ако трябва да бъда честен.

– Как върви възстановяването на Илко Пиргов. Разбрахме, че също е с травма. 
– Илко е готов, но тренира от една седмица тренира на 100% и още следващия мач ще е готов за игра ако се наложи. Георги Динков получи една мускулна травма, но докторът ме увери, че за два дни ще се оправи и няма да има проблем. От вторник ще тренира с отбора.

– Мачът започна с минута мълчание в памет на Трифон Иванов. Вие бяхте на поклонението в сряда. Двамата бяхте страхотна двойка в центъра на защитата на националния отбор. Много е тежко да се говори, но как искате да бъде запомнен той като човек и футболист от останалите?
– Много се изговори. Аз се присъединявам към това, че е много тежко. Не бих коментирал човек като Трифон Иванов пред медиите. Нямам думи просто. Какво ли не прочетох и не слушах по медиите за този човек. Аз мисля, че това са малки думи. Няма какво да коментирам.

Апкарян: “Доволни сме от първия мач”

“Като за първи мач мисля, че стояхме много добре на терена. Знаехме какво ни очаква и че отборът на “Пирин” е много корав и стойностен. Очаквахме, че ще бъдат по-малко пространствата в днешния двубой, но работихме върху това нещо и смея да твърдя, че имахме положения изработени особено през втората част. Много от нещата, които се тренираха се получиха днес. Не трябва да забравяме, че в същото време в защита имаше ситуации, в които можеха да ни накажат. Вкарахме 3 гола. Като за първи мач сме доволни и продължаваме напред” – каза Апкарян.

“Правилно сте забелязали, че имаше моменти с пропуски в дефанзивен план. Трябва да работим върху тях. Когато търсиш да си отпред по-активен, да пресираш, е нормално да се създадат положения отзад. Ще наблегнем в детайли, за да изчистим колкото може тези неща в играта” – допълни той.

“Фахд Акту няма да остане в “Берое” – обясни помощник треньорът.

“Георги Динков получи травма на последната тренировка, но не е нещо сериозно. Имаме уверението, че до два дни той ще вземе участие на 100%.” – каза Апкарян.

“Няма как да ви кажа за Сърмов. Нека всички документи дойдат и тогава мога да ви кажа” – завърши той.

#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн