Задържаха под стража рецидивиста, окрал в асансьор 93-годишен старозагорец

STZAGORA.NET
*
По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо 38-годишния Кирил М. от Стара Загора, привлечен като обвиняем по досъдебно производство за отнемане на чужди движими вещи с намерението противозаконно да ги присвои в условията на опасен рецидив – престъпление по чл.196, ал.1, т.1, във връзка с чл.194, ал.1, във връзка с чл.29, ал.1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че на 4 февруари 2016 г. в Стара Загора Кирил М. отнел мъжки кожен портфейл с намиращите се в него карта за пътуване в градския транспорт и пари – сумата от 40 лева, от владението на 93-годишния им собственик. Кражбата е станала в жилищен блок в Стара Загора, докато пенсионерът се прибирал към дома си с асансьора. Кирил М. влязъл с него в кабинката и от джоба му взел портфейла с документите и парите.

Обвиняемият е извършил кражбата, след като на 12 януари 2016 г. е бил освободен от затвора след изтърпяване на предходно осъждане.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Кирил М. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем, и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Кирил М. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн