1 март – Ден на мартеницата и на зоопарка в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
На 1 март (вторник) от 11.00 ч. старозагорският зоопарк безплатно отваря врати за малките старозагорци и техните родители по повод своя традиционен празник и Празника на мартеницата.

Денят на Зоопарка, в годините назад е иницииран от НЧ „Родина 1860“ и подкрепен от Община Стара Загора и се превръща в естествена част от Пролетните празници. И днес той е желано и очаквано с нетърпение събитие от малките ни съграждани. И тази година, НЧ „Родина 1860“ ще зарадва всички присъстващи на събитието с много забавления, песни и танци, в изпълнение на формации от читалището – Вокална студия „Усмивки“, Детско-юношески народен хор „Жарава“ и малките танцьори при Клуб за български народни танци „Загорци“. Баба Марта ще върже лично на всяко дете по мартеничка за здраве, а за най- активно включилите се в игрите, ръководени лично от нея, тя е приготвила изненади и награди.

След традиционното кръщаване на най-малките обитатели на зоопарка, всички присъстващи ще могат да посетят Аула на Прабългарската школа за оцеляване Бага-Тур.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн