Потвърдиха осъдителна присъда спрямо пет лица за взломна кражба на каса с пари по обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора

STZAGORA.NET
*
На 1 декември 2015 г. влезе в сила постигната от Районна прокуратура – Стара Загора осъдителна присъда срещу Илиян Парушев, на 33 г., от Стара Загора, Асен Асенов, на 35 г., Асен Ангелов, на 31 г., Митко Анков, на 28 г., и Ангел Анков, на 27 г. – всички от с. Дълбоки, общ. Стара Загора, обвинени за извършена в условията на повторност и опасен рецидив, при предварителен сговор, взломна кражба с използване на технически средства и моторно превозно средство на вещи – престъпление чл.196, ал.1, във връзка с чл.195, ал.1, във връзка с чл.194, ал.1, във връзка д чл. 29, ал.1 от Наказателния кодекс за Митко Анков и Ангел Анков и по чл.195, ал.1, във връзка с чл.194, ал.1 и във връзка с чл.28, ал.1 от Наказателния кодекс за Илиян Парушев, Асен Асенов и Асен Ангелов.

На 22 декември 2015 г. влязлата в сила осъдителна присъда е постъпила за изпълнение в Районна прокуратура – Стара Загора, след като правилността и законосъобразността й са били проверени от Окръжен съд – Стара Загора.

След като са признати за виновни от Районен съд – Стара Загора, на подсъдимите са били наложени наказания „лишаване от свобода” при първоначален строг режим, както следва: Митко Анков – „лишаване от свобода” за срок от пет години, Ангел Анков – „лишаване от свобода” за срок от пет години, Илиян Парушев – „лишаване от свобода” за срок от четири години, Асен Асенов – „лишаване от свобода” за срок от една година и шест месеца, Асен Ангелов – „лишаване от свобода” за срок от една година и шест месеца.

Те са признати за виновни за това, че през нощта на 19 срещу 20 ноември 2010 г., след като предварително се уговорили за извършване на кражбата, Илиян Парушев, Асен Асенов, Асен Ангелов и братята Митко и Ангел Анкови се придвижили с лек автомобил марка „Ауди 100” до селище „Агробиохим”, намиращо се в землището на село Хрищени, общ. Стара Загора. Използвайки техническо средство – ъглошлайф и след като разбили входна врата на помещение, извършителите отнели метален шкаф – каса, с намиращите се в него документи и парични средства. Общата стойност на отнетите вещи е 9560 лева.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#vvv

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн