Казанлък и руският град Толиати ще разширят сътрудничеството си и в икономически план, стана ясно след завръщането на наша делегация

STZAGORA.NET
*
Делегацията от Община Казанлък, която проведе работно посещение в град Толиати, Русия, представи днес пред медиите възможностите за икономическо сътрудничество между двата града.

Стефан Дамянов, кмет на Община Казанлък в мандата 2003-2011 г., представи протокол, който предстои да бъде приет и подписан от Казанлък и Толиати. Документът е за икономическо сътрудничество в сектор автомобилостроене и машиностроене. Дамянов подчерта, че се търсят възможности да бъдат произвеждани в Казанлък части за завод „АвтоВАЗ“, както и да се открие дилърски център на завода в Казанлък. „Най-близката и добра възможност е да си сътрудничим в автомобилостроенето. Защото ние можем да реализираме техни леки автомобили, а от друга страна ние бихме могли в сектора на машиностроене да бъдем партньори за производството на редица детайли за „АвтоВАЗ“ – поясни Дамянов.

Владимир Чучумишев, общински съветник от групата на „Експерти за Казанлък“, коментира проведените разговори по време на посещението в сферата на търговско-промишлените отношения. Той обяви, че има възможности за реализиране на руски продукти и стоки на нашия пазар с оглед интереса към тях на местно ниво. „Ние заявихме, че има силно изразен интерес към руски стоки, така че ще очакваме до края на март списък с неща, които те биха могли да ни доставят“ – конкретизира Чучумишев.

Възможностите за сътрудничество между двата града в сферата на културата, туризма и спорта обобщи Даниела Коева, зам.-кмет на Община Казанлък: „На срещите, които направихме с ръководството на Толиати, очертахме възможности, които бихме могли да развием. В Толиати се провежда Национална спартакиада за индивидуални спортове и ние ще работим за възможността в нея да вземат участие и хора от нашия град. Другото направление е различни групи от Казанлък да вземат участие в културни мероприятия там. Имаме желание да разширим връзката Казанлък-Толиати, като реализираме контакти и с други побратимени на Толиати градове“ – обясни Коева, цитирана от Пресцентъра на Община Казанлък.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн