Повече от 100 потребители на услугата “Личен асистент” в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Повече от 100 потребители са се възползвали от месец март 2015 г. досега от услугата “Личен асистент”, предоставена от Община Стара Загора.

В изпълнение на проекта към 15.12.2015 г. са обхванати общо 104 лица с увреждания, в т.ч. и деца. Те се обслужват от 93 лични асистенти, назначени на трудов договор, съобщиха от общинския отдел „Здравеопазване и социални дейности“.

Община Стара Загора е включена в проект „Нови възможности за грижа“, който се изпълнява от Агенцията за социално подпомагане чрез Главна дирекция „Социално подпомагане“. Проектът е финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020“ чрез Европейския социален фонд и национално съфинансиране.

Дейностите по проекта целят подобряване качеството на живот на лица с увреждания и постигане на независимост и социална интеграция.

През месец октомври 2015 г. всички лични асистенти преминаха поддържащо обучение от служители на Дирекция „Социално подпомагане“ – Стара Загора, по предварително изготвен график.

Изпълнението на дейностите по проекта продължава до 29.02.2016 г.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн