“Пинокио” – на 18-ти декември в Операта

STZAGORA.NET
*
На 18 декември от 11 часа приказният герой Пинокио ви кани да приключенствате заедно с него и приятелите му. На сцената за всички малки и малко по-големи зрители в залата ще оживее приказната и поучителна история на „Пинокио“ – най-новата постановка за деца (и възрастни) на Държавна опера – Стара Загора.

От премиерата си насам Пинокио и приятелите му зарадваха хиляди деца – зрители на спектаклите в Стара Загора и Хасково (пред 2 препълнени зали на Драматичния театър), участваха в тържеството за символичното запалване на Коледната елха пред Общината на 4 декември, ще се представят на Коледната сцена в МОЛ Галерия на 17 декември в 18,30 часа… Освен това веднага през януари Пинокио и приятели се изстрелват на турне в Смолян, очакват ги в Габрово, искат ги навсякъде из страната!

Сега в петък историята за приключенията на любимеца на поколения зрители ще оживее сред пищни декори и в красиви костюми – припомняме, че те са дело изцяло на младия и талантлив режисьор, сценограф и костюмограф Денис Иванов. Неговият режисьорски разказ е насочен не само към най-малките зрители, а и към всички възрастни, на които не са чужди вечните теми за позабравените общочовешки ценности.

Героят на Карло Колоди – Пинокио, празнува своя 145-ти рожден ден. Големият български композитор Александър Йосифов е написал своята опера за деца “Чудните приключения на Пинокио в незнайния град”, а премиерата се е състояла на 7 май 1997 г. именно тук – на сцената на Държавна опера – Стара Загора и това е първата постановка в страната. Тази година проф. Александър Йосифов отбелязва своята 75-та годишнина.

Мелодичната музика, запомнящите се диалози на героите, забавният сюжет и мъдрите послания не случайно определят дълголетието на творбата.

„Пинокио” вдъхновява целия екип от създатели и участници, които очакват с нетърпение своите най-верни и искрени почитатели на 18 декември в голямата оперна зала. В спектакъла участват солисти и хор на Държавна опера – Стара Загора, ученици от НУМСИ “Христина Морфова”. Диригент – Младен Станев. Концертмайстор – Паулина Колева.

Заповядайте!

Държавна опера – Стара Загора
Бул.”М.М.Кусев” №30
042/ 64 10 15 – директор
БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР: 042 622 431, 0885 509 829
www.operasz.bg

#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн