Старозагорски ученици ще гледат безплатно утре пиесата „Спасителят“

STZAGORA.NET
*
Пиесата „Спасителят” от Валентин Балабанов ще бъде представена безплатно на 24 ноември от 18.00 часа в залата на Държавен куклен театър – Стара Загора, пред младежка аудитория от училищата в града.

Съвместната инициатива е на общинския Превантивно-информационен център по зависимости и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН). Постановката на театрална формация „Улична банда” – София представя омагьосаният кръг на зависимост, насилие, проституция, дрога, в който безскрупулен наркопласьор въвлича една тийнейджърка, доведена до деградация и пълна апатия към живота.

Възможност да посетят спектакъла ще имат 15 ученици, от 8 до 12 клас, от средните общообразователни училища, професионални и профилирани гимназии. Представлението е част от кампанията на ПИЦ по зависимости „Да растем здрави, силни, талантливи!“, която стартира в началото на ноември в старозагорските училища и се провежда по програма „Алтернатива на свободното време” през учебната 2015-2016 година. МКБППМН подкрепя инициативата във връзка с един от приоритетите си – интензивна и широка ранна превенция на рисковете от употребата на психоактивни вещества.

Спектакълът е създаден съвместно с Националния център по наркомании в рамките на образователна програма „Антидрога” и е подкрепен от Министерството на образованието и науката. Досега представлението е играно над 80 пъти пред младежка публика в страната. Участват актьорите Ивайло Захариев, Вера Среброва, Сребрина Христофорова и Валентин Балабанов.

След края на спектакъла Ивайло Захариев ще разговаря с младите зрители не само за актуалната тема на пиесата, за отношението им към наркотиците, за това какво мислят за тях, а и за други горещи теми от тяхното ежедневие.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн