Дванадесет ще са постоянните комисии при старозагорския общински съвет

STZAGORA.NET
*
Единадесет ще са постоянните комисии при Общинския съвет в Стара Загора през мандат 2015–2019 г. Това решиха днес старейшините на свое заседание. По време на сесията на ОбС бе гласувана числеността им, както и кои ще са председателите и заместник-председателите.

ПК по законност и обществен ред ще се състои от деветима членове. Председател ще бъде Таньо Брайков /ГЕРБ/, а зам.-председател ще е Даниела Лекина /БСП –Лява България/.

Комисията по финанси и бюджет ще бъде в седемчленен състав и ще се ръководи Диян Димитров /ГЕРБ/, а негов заместник ще е Румен Ройдев /РБ/.

В ПК по общинска собственост и стопанска политика влизат единадесет общински съветници. За председател бе избран Пламен Русев /ГЕРБ/, а за негов заместник Климент Пенчев /БСП-Лява България/.

ПК по териториално и селищно развитие и транспорт ще води Румен Димитров /РБ/, заместник председател е Тихомир Димитров /АБВ/, а членовете общо са единадесет.

ПК по социална политика е с председател Илия Златев /АБВ/, за негов заместник бе избран Валентина Бонева /БСП – Лява България/. Съставът е от единадесет общински съветници.

ПК по земеделие, гори и опазване на околната среда се състои от девет души и ще се ръководи от Иван Велев /ГЕРБ/, негов заместник ще е Иван Митров /БСП – Лява България/.

ПК по образование, наука и защита правата на децата включва осем от старейшините. За председател бе избрана Мария Динева /Народен съюз/, за заместник – Дарина Гайдарова /ГЕРБ/.

ПК по здравеопазване ще се ръководи от Тунджай Йозтюрк /ДПС/, заместник ще бъде Мирослав Чобанов /ГЕРБ/, а комисията се състои от седем членове.

Бойчо Биволарски /БСП – Лява България/ ще е председател на ПК по проекти, международно сътрудничество и евроинтеграция, а заместник е Ангел Филипов /ГЕРБ/. В комисията влизат единадесет от старейшините.

За втори мандат председател на ПК по спорт и младежки дейности ще бъде Николай Диков /ГЕРБ/. Негов заместник ще е Николай Овчаров /РБ/. Комисията е деветчленна.

ПК по борба с корупцията, предотвратяване и установяване конфликт на интереси по чл. 25 от ЗПУКИ ще бъде с деветима общински съветници. Председател ще бъде Гергана Микова /НФСБ/, а за заместник бе избран Недялко Ангелов /БСДП/.

ПК по култура, туризъм и вероизповедания ще е с председател Милена Желева /ГЕРБ/ и заместник-председател Явор Гънчев /Народен съюз/, а в нея участват девет от общинските съветници.

Следващото заседание на старозагорските общински съветници ще е в края на месец ноември.

#vvv

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн