Районна прокуратура – Стара Загора обвини 29-годишен софиянец за измама с електрически уреди

STZAGORA.NET
*
Районна прокуратура – Стара Загора повдигна обвинениe за измама спрямо 29-годишния Николай Д. от София – престъпление по чл. 209, ал. 1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу Николай Д. досъдебно производство е установено, че същия на 3 януари 2015г. в Стара Загора с цел да набави за себе си имотна облага възбудил и до 10 март 2015 г. поддържал у А.Б. от същия град заблуждение относно обстоятелството, че ще му закупи електрически уреди – три броя телевизори, фурна, микровълнова фурна, котлони за вграждане, хладилник, пералня, съдомиялна и айфон от магазин с 50% намаление от пазарната цена и ще му ги достави от София до Стара Загора, като с това му причинил имотна вреда общо в размер на 4517,50 лв.

На 21 октомври 2015 г. след обявяване за общодържавно издирване, местонахождението на Николай Д. е установено и с постановление на наблюдаващия прокурор същият е задържан за срок до 72 часа.

На 23 октомври 2015 г. след уважено искане на Районна прокуратура – Стара Загора спрямо Николай Д. съдът е наложил постоянна мярка “задържане под стража”. Под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора продължава извършването на процесуално-следствени действия по случая. Престъплението е извършено от Николай Д. в изпитателния срок на предходно осъждане за няколко деяния за присвояване на вещи.
#vvv

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн