Стартира вторият етап от реализацията на проекта „Да допълним магическия свят на децата” – партньорство на Инер Уил Клуб и ДЪржавен куклен театър Стара Загора

STZAGORA.NET
*
На 2 ноември 2015 година в 9:30 часа сутринта деца от четвърта (последна) група на детските градини в Стара Загора отново ще се срещнат с магията на сцената на Държавен куклен театър Стара Загора. С „Жабокът принц“ стартира вторият етап от реализирането на Проекта „Да допълним магическия свят на децата”, резултат от партньорството на Инер Уил Клуб и Държавен куклен театър Стара Загора.

Целта на проекта е да предостави на децата в четвърта група на детските градини в Стара Загора, постановка на Кукления театър. Проектът е насочен към духовното развитие на децата и съвсем логично ДКТ Стара Загора бе избран за партньор в реализирането му. Куклено-театралното изкуство помага на детето да опознае света и обогатява собствените му усещания за него. Чрез него с децата се споделят изконни човешки ценности и им се дава увереност, че съществува красота на взаимоотношенията, приятелство и истинско изкуство.

Сериозна подготовка и добра съвместна работа на партньорите по проекта направиха възможно отличаването на „Да допълним магическия свят на децата” като проект с най-голяма обществена подкрепа на Благотворителната вечер „Коледна трапеза за Обединена Европа” на дарителски кръг „За Стара Загора”.

На 17 декември 2014 година дарителски кръг „За Стара Загора” проведе своята традиционна благотворителна вечер, на която с най-голям брой индивидуални дарения – повече от 30, проектът на Инер Уил Клуб с партньор Държавен куклен театър Стара Загора събра 5460 лева. В рамките на първия етап от проекта бяха реализирани 6 представления на спектакъла „Вълшебникът от Оз” на 4, 5, 6 и 9 март 2015 година, над 1000 деца на възраст от 6 години от детските градини в Града на липите, както и от домовете за деца, лишени от родителски грижи, се потопиха във вълшебството, което се твори на сцената на Кукления театър. Във втория етап, на 2, 3 и 17 ноември, спектакълът „Жабокът принц“ ще има своите нови седем срещи с детската шестгодишна публика от детските градини на Стара Загора, както и от домовете за деца, лишени от родителски грижи.

Инер Уил е една от най-големите доброволни организации на жени в света, със статут на неправителствена организация в ОOН и представителства в Женева, Ню Йорк и Виена. В момента клубовете по света имат над 100 000 членове в повече от 100 страни. Началото на Inner Wheel е поставено в Манчестър, Великобритания на 10.01.1924 г., когато Госпожа Маргарет Голдинг председателства клуб, формиран от съпругите на ротарианци. Годишнината от тази среща се чества като Световен ден на организацията. Тогава е избрано и името Inner Wheel (Вътрешен кръг), за да означи връзката с Rotary (Колелото на Ротари) с по-малък кръг, съдържащ се в него. Към 1967 г. клубове Inner Wheel се създават по целия свят и тогава е взето решение за сформиране на International Inner Wheel.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн