Община Стара Загора подкрепя кампанията за информираност на Националната организация „Малки български хора”

Разписание - градски транспорт >>>>
STZAGORA.NET
По повод 25 октомври – Световния ден за информираност по въпросите на хората с нисък ръст, временно изпълняващият длъжността кмет на Община Стара Загора Йордан Николов се срещна с председателя на Националната организация „Малки Български Хора” инж. Светослав Чернев.

На срещата бяха дискутирани въпроси за социалната им интеграция чрез културни, спортни и туристически мероприятия, трудова заетост и квалификация, както и участието на членове на организацията в програми и проекти за трудова реализация.

Националната организация „Малки Български Хора” е създадена през 1996 г. в град София. С решение на Министерски съвет от септември 2009 г. е със статут на национално представена организация, работеща по проблемите на хората с увреждания. Организацията има за цел да представлява и отстоява правата и интересите на хората с нисък ръст или “малките хора” пред държавните, общинските и други обществени органи. Осигурява правата на членовете си в сферата на здравеопазването, професионалната дейност, заплащането на труда и социалните условия.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн