Живко Тодоров: За по-малко пари вече се вършат повече неща за Стара Загора

STZAGORA.NET
*
„Ще продължим да работим по същия начин и през следващите четири години – ефективно, амбициозно, за да привличаме колкото се може повече инвестиции към Стара Загора. Това е единственият начин да се създава стабилна финансова среда“ – заяви Живко Тодоров, кандидат за втори мандат кмет на Стара Загора от ГЕРБ, на среща с работещите в няколко големи старозагорски фирми. Заедно с ръководителите им той обсъди направеното до момента и определи приоритетите, които залага заедно със своя екип за подобряване на града и общината.

Живко Тодоров сподели, че създаването на конкуренция между фирмите е от огромно значение и е предпоставка за развитие на бизнеса. „Преди условията към фирмите, изпълняващи поръчки, бяха залагани така, че да са угодни само за определени участници. Ние променихме това – сега имаме по-ниски цени на услугите и се вършат повече неща за Стара Загора. Намалена бе цената, която Общината плаща за сметоизвозването в града ни с над 1 млн. лева. Ето така се работи ефективно!“ – обобщи той.

При срещата с ръководството и работещите в „Хлебозавод“ – Стара Загора, участваха и кандидатите за общински съветници Николай Диков и Пламен Русев. Те припомниха колко важно е кметът на града да има подкрепата на Общинския съвет и какъв е редът за предлагане и разглеждане на предложения, влияещи пряко на старозагорци. За да вървят нещата, двете институции трябва да работят в синхрон – Община и Общински съвет през този мандат го правиха и затова нещата се получаваха, бе подчертано по време на срещата.

Освен с персонала на хлебозавода, Живко Тодоров и част от екипа му се срещнаха с около 100 души, представители на земеделския и животновъдния бранш, както и с професори и доценти от Аграрния факултет на Тракийския университет. На срещата в Земеделския институт бяха обсъдени проблемите пред сектора. По време на разговора стана ясно, че добър вариант за съвместна работа е сформирането на група, която да бъде медиатор между администрацията и бранша.

Освен приоритетите и всички подобрения, които са направени през мандата на Живко Тодорово в Стара Загора, на среща-разговор с ръководството и работещите в „Зоохранинвест“ бе засегната и темата за здравословното хранене, заседналия начин на живот при младите хора и стимулирането на повече спортуващи старозагорци. По време на посещението си в завода Живко Тодоров подчерта, че добър вариант е партнирането между различни организации и фирми, които да реализират съвместна кампания за информираност, с която да бъде подобрено качеството на живот на хората.
#
Разписание - градски транспорт >>>>

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн