Гражданско сдружение “Истината за Стара Загора” организира инициатива в помощ на бедните и бездомни хора

STZAGORA.NET
*
Гражданско сдружение “Истинта за Стара Загора” организира инициатива в помощ на бедните и бездомни хора, със закупуване на храна.

Идеята се роди във Фейсбук групата на сдружението със същото име по инициатива на Теди Караджова и след обсъждане между членовете стартира подготовката. Идеята е да се поставят в кварталите 3-4 хладилни витрини, в които желаещите граждани могат да оставят закупена от тях храна за бедните. Става въпрос за купена и прясна храна, а не заведения да си изхвърлят остатъците от тържествата или магазините – храната с изтекъл срок на годност, уточни председателят на сдружението Янко Янков. Той пое ангажимента да осигури местата и витрините. Акцията се очаква да стартира през следващата седмица.

“Задава се тежка зима. Трябва да бъдем добри и да си помагаме. Всеки може да отделя по 2-3 лв. на седмица, за да нахраним човек в нужда. Надявам се да не се опорочава инициативата и да помогнем на наши съграждани изпаднали в беда. На всеки може да се случи” – каза Янко Янков.
#
Разписание - градски транспорт >>>>

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн