Инфрачервена камера в Гълъбово ще следи кой замърсява въздуха

STZAGORA.NET
*
Инфрачервена камера на контролния орган на Министерството на околната среда и водите ще бъде поставена в Гълъбово. Целта е да се следи точно какви са емисиите, изпускани от ТЕЦ „Брикел”, заяви министърът на околната среда Ивелина Василева пред БТА.

По думите ? наскоро в Гълъбово е достигнат аларменият праг за съдържание на серен диоксид във въздуха.

Друга мярка за контрол за качеството на въздуха в района е разкриването на изнесено работно място на РИОСВ-Стара Загора в населеното място. Мерките са част от засиления контрол за качеството на въздуха в страната, коментира Василева.

В средата на месеца „Марица – Изток” отново обгази тежко Гълъбово. В продължение на три часа съдържанието на серен диоксид във въздуха на града беше в пъти над пределно допустимите концентрации.

Серен диоксид над нормата бе измерен във въздуха в Гълъбово и в неделя. Стойностите са 1,98 пъти над средночасовата норма и според специалистите от РИОСВ-Стара Загора се дължат на наслагване на емисии от топлоцентралите в енергийния комплекс “Марица Изток”.

(novinite.bg)
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн