Коалиция “Народен съюз” откри предизборната си кампания с представянето на силна листа и със заявена още веднъж подкрепа за втори мандат на кмета Живко Тодоров

STZAGORA.NET
*
Със слова на Мария Динева, водач на листата, и подкрепения кандидат за втори пореден мандат кмет на Стара Загора Живко Тодоров (ГЕРБ), тази вечер бе даден официалният старт на кампанията на 8-партийната коалиция “Народен съюз”. В нея влизат следните партии: Земеделски народен съюз (ЗНС), „Българи за алтернатива на страха, тоталитаризма и апатията“ („БАСТА“), „Български демократичен съюз „Радикали“, „Гражданско обединение за реална демокрация“ (ГОРД), Движение „Гергьовден“ и Съюз на свободните демократи (ССД), „Бъдеще и развитие на България“ и Земеделска партия в България. В интегралната бюлетина листата е с номер 6.

Участниците в откриването на кампанията бяха приветствани от председателя на Земеделския народен съюз Румен Йончев. Тук бяха и кандидатите на “Народен съюз” за кметове Раднево – Желязко Богданов, на Чирпан – Васил Донев, на Братя Даскалови – Иван Жеков, на Николаево – Дечка Колева и на Опан Генчо Колев, както и кандидатите за кметове на 11 села в община Стара Загора.

При представянето на листата от 51 старозагорци – професионалисти и наложени авторитети в своята област (цялата листа – вижте тук >>>>), поставената под № 1 в нея Мария Динева каза следното:

“Нашата листа е единствената, която беше подредена без обичайните партийни боричкания, след провеждането на жребий. При нас гласуването с преференции беше официално решение. Нашата листа е съставена изцяло от знаещи, можещи и успели хора. Със самочувствие казвам, че ако изключим емоционалния вот за големите партии и погледнем само качествения състав на всички кандидати за общински съветници в Стара Загора, това е най-балансираната и силна листа. За мен е чест да бъда водач на такъв отбор. Освен кандидатите ни за общински съветници коалиция “Народен съюз” издига и 11 кандидати за кметове на повечето от големите села в общината, а за кмет на Стара Загора ние подкрепяме г-н Живко Тодоров. Ще кажа защо. Подкрепяме го заради всичко, което беше направено през последните 4 години от него, тъй като за нас е изключително важно Стара Загора да продължи да се развива в правилната посока и защото имаме общи виждания за управлението на Общината. И защото сме убедени, че заедно през следващите 4 години ще направим това, което не успяхме през миналия мандат. Наша обща задача е борбата с демографската криза, доходите на хората, развитието на икономиката в Стара Загора, борбата с битовата престъпност и много други. От днес нататък ние ще имаме по-малко от месец, в който да обясняваме програмата и приоритетите си, и да потърсим подкрепата на хората. На 25 октомври ние ще поискаме този вот на доверие с номер 6 на бюлетината за общински съветници и заставайки зад Живко Тодоров като кандидат за кмет на Стара Загора. Нека се мобилизираме максимално и да приключим още на първия тур. Желая успех на всички – и на добър час!”

Живко Тодоров благодари за подкрепата и за поканата да присъства на откриването на предизборната кампания на коалиция “Народен съюз” с думите:

“Искам да ви поздравя за прекрасната листа, която сте направили. Повечето хора ги познавам. Знам, че това са хора, които обичат града си и които могат да дадат много от себе си, за да направим така, че Стара Загора наистина да бъде най-добрият град за живеене в България. През последните 4 години положихме много усилия и направихме много за Стара Загора. Но ако искаме да бъдем първи в България, трябва да направим така, че да обединим усилията на целия град, да изберем най-доброто – всички експерти и специалисти да застанат зад тази кауза. Знам, че във вашата коалиция сте хора, които мислят независимо, самостоятелно, които не се влияят от политически пристрастия, а се интересуват само от града си и от това, Стара Загора да върви напред. Убеден съм, че съчетавайки всички наши качества, ще направим така, че през следващите 4 години да изкараме Стара Загора на първа позиция, да направим така, че градът ни да заеме челно място в икономиката, в инфраструктурата, във всички обществени сфери. Тук съм, за да ви мотивирам да бъдем заедно през следващите 4 години, да ви пожелая успех в кампанията и да ви кажа, че всичко, което си поставяте като цели, ще бъде и моя цел през новия мандат. Заедно вярвам, че ще постигнем голяма част от тях, защото зад всички успехи стои един добър отбор. Мисля, че ние поставихме първите крачки за неговото изграждане и през следващите години, когато той заработи, ние ще имаме и конкретните резултати. Затова още веднъж – успех, пожелавам ви да сте живи и здрави, да проведете една искрена и положителна кампания и резултатите вярвам, че ще дойдат.”

Председателят на ЗНС Румен Йончев сподели в приветствието си следното:

“Ние направихме “Народен съюз” като отрицание на политическия егоизъм в тези избори. Защото, както знаете, има над 80 регистрации на партии и само на 3 коалиции. Само ние и още няколко политически субекта се осмелихме да събираме около себе си, да обединяваме и да концентрираме силите на различни политически движения, така че да могат да работят по-успешно за хората в отделните общини в страната. Отрицание на политическия егоизъм е и тази прекрасна листа, с тези хора, които виждаме тук, идващи от различни професии, с различен профил и различни по възраст. Но всеки един от тях – способен и готов да работи за Община Стара Загора. И най-вече отрицание на егоизма в политиката е и това, че подкрепяме г-н Живко Тодоров – управленец, който е показал, че работи за хората, и да му дадем възможност да работи пак. Задачите ни са две: първо, да има едно убедително представяне на “Народен съюз” в Общинския съвет, и второ, но не по важност, г-н Тодоров да бъде кмет още на първия тур. Мисля, че гаранцията е в бюлетина № 6. Успех на всички!”

Официалното откриване на кампанията на коалиция “Народен съюз” завърши с изпълнения на трио “Реверанс”.

Вдясно - председателят на ЗНС Румен Йончев. Втори отляво - зам.-председателят на ЗНС Евгений Жеков.

Водещата Галина Георгиева представи 51-те участници в листата с кандидати за общински съветници на коалиция "Народен съюз" в Стара Загора

#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн