Тридневна програма за Световния ден на туризма в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Общинският туристически информационен център – Стара Загора, отбеляза Световния ден на туризма 27 септември под мотото: „Един милиард туристи, един милиард възможности – Стара Загора една от тях“.

В рамките на три поредни дни се реализираха различни инициативи, свързани с празника. Откриването на фотоизложба в парк „Пети октомври“ постави тяхното начало. Изложбата е посветена на най-интересните места и събития в града.

Беше представен нов мултимедиен продукт на Община Стара Загора – „Стара Загора – град от древността“. Той е предназначен за популяризиране на културно-историческото наследство и възможностите за туризъм в града и общината. Интерес предизвика и мобилното приложение за смартфони Pocket guide за осъществяване на туристическа обиколка на културно-историческите обекти в града и колоездачна обиколка.

Голям интерес сред посетителите предизвикаха двете пешеходни обиколки на Античния форумен комплекс на Августа Траяна с екскурзоводска беседа на Дамян Тодоров и Тихомир Рачев.

В Световния ден на туризма, музеите на Стара Загора и Художествената галерия бяха със свободен вход за посещения.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн