Заповед за информационно-разяснителната кампания по Националния референдум в Община Стара Загора

STZAGORA.NET
*
На основание чл.44, ал.2 и чл.44, ал.1, т.8 от ЗМСМА, във връзка с § 2 от ПЗР на ЗПУГДВМС и чл.16, ал.1 от ЗПУГДВМС, чл.18, ал.1 и чл.181- чл.186 вкл. от Изборния кодекс, чл.12, ал.2 и ал.3, чл.13 от Наредбата за обществения ред в Община Стара Загора, Решение № 2293- НР/22.09.2015г. на ЦИК, във връзка с информационно – разяснителната кампания за произвеждане на национален референдум с въпрос: „Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите“, насрочен на 25 октомври 2015г. с Указ № 163 на Президента на Република България, обн. ДВ бр. 61 от 11.08.2015г.

О П Р Е Д Е Л Я М:

 

1. Помещенията за ползване за информационно – разяснителна кампания на територията на Община Стара Загора при произвеждането на национален референдум с въпрос:„Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите“, посочени в Приложение 1 към настоящата Заповед.

 

Н А Р Е Ж Д А М:

   1. По мотивирано искане на инициативните комитети, партиите и коалициите, участници в информационно-разяснителната кампания по въпроса на националния референдум, посочените в Приложение 1 помещения се предоставят безвъзмездно за провеждане на конкретни обсъждания и други прояви по въпроса на референдума.

2. Инициативните комитети, партиите и коалициите, участници в информационно разяснителната кампания по въпроса на националния референдум, изявили желание за ползване на помещенията в град Стара Загора подават заявление до Кмета на Община Стара Загора, а за помещенията, разположени в селата до съответния кмет или кметски наместник.

3. Определям време за ползване на помещенията от 09.00 до 20.00 часа за периода на информационно – разяснителната кампания. Информационно-разяснителната кампания се открива на 25 септември 2015 г. (30 дни преди датата на референдума) и приключва в 24.00 ч. на 23 октомври 2015 г.

4. За издаденото разрешение за ползване на помещенията по искане от инициативен комитет, партия или коалиция, съгласно Приложение 1 към Заповедта, да се уведоми незабавно ОИК Стара Загора. Разрешението се обявява публично на информационното табло в общината и на интернет страницата на Община Стара Загора.

5. Събранията, обсъжданията и другите прояви по въпроса на националния референдум се организират съгласно Закона за събранията, митингите и манифестациите.

6. Агитационните материали, свързани с информационно-разяснителната кампания се поставят на определените места в Заповед № 10-00-2016/18.09.2015г. на Кмета на Община Стара Загора.

7. Забранява се използването на информационно-разяснителната кампания по предмета на референдума за пряка или скрита форма на предизборна агитация на партии, коалиции, местни коалиции, техните кандидати и независими кандидати, регистрирани за участие в изборите за общински съветници и кметове, насрочени за 25.10.2015 г., съгласно Решение № 2293- НР/22.09.2015г. на ЦИК.

Настоящата Заповед да се обяви публично, чрез публикуване на интернет страницата на Община Стара Загора.

Препис от Заповедта да се изпрати на ОИК Стара Загора.

Копие от Заповедта да се връчи на Началниците на I и II РПУ Стара Загора, кметовете и кметските наместници в населените места на Община Стара Загора и главните специалисти в Административните бюра за сведение и изпълнение.

Контрол по изпълнение на Заповедта възлагам на Секретаря на Община Стара Загора.

 
 
ЙОРДАН НИКОЛОВ
ВрИД Кмет на Община Стара Загора 
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн