Заповед за местата за поставяне на агитационни материали за Местните избори

STZAGORA.NET
*

На основание чл. 44, ал. 2 и чл. 44, ал. 1, т. 8 от ЗМСМА, чл. 18, ал. 1 и  чл.182, чл. 183, чл.184, 186 от Изборния кодекс, чл.12, ал.2 и ал.3, чл.13 от Наредбата за обществения ред в Община Стара Загора, във връзка с произвеждане на избори за общински съветници и за кметове и информационно-разяснителна кампания за национален референдум с въпрос: „Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при провеждане на изборите и референдумите?“ насрочени на 25 октомври 2015 година с Указ № 163 на Президента на Република България, обн. ДВ, бр. 61 от 11.08.2015 г.

 

І. ОПРЕДЕЛЯМ:

 

Местата, на които по време на агитационната кампания, кандидатите, партиите, коалициите и инициативните комитети могат да поставят плакати и други агитационни материали, както следва:

1.1. Информационните табла за реклами и съобщения, находящи се в съответните населени места в община Стара Загора, а за град Стара Загора – посочените в Приложение № 1 към настоящата заповед;

 

ІІ. ЗАБРАНЯВАМ:

 

Поставянето на плакати и други агитационни материали на сградите и другите обекти общинска собственост, както и на спирките на градския транспорт, включително  заслоните на спирките;
Поставянето на плакати и други агитационни материали по дървета, стълбовете на уличното осветление и стълбовете на контактната мрежа на тролейбусния транспорт.

 

ІІІ. При извършване на агитацията кандидатите, партиите, коалициите и инициативните комитети, са длъжни да спазват посочените в Изборния кодекс ограничения:

1. Агитационни материали могат да бъдат поставяни и на частни сгради, огради и витрини с разрешение на собственика или управителя на имота.
2. Забранява се използването на държавния и общинския транспорт за  агитация;
3. Забранява се изполването на агитационни материали, които застрашават живота и здравето на гражданите, частната, общинската и държавна собственост и безопасността на движението.
4. Забранява се използването на агитационни материали, които накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите;
5. Забранява се унищожаването и заличаването на агитационни материали, поставени по определения в кодекса ред, до края на изборния ден.
6. Забранява се поставянето на агитационни материали на партии, коалиции и инициативни комитети в изборните помещения, както и на разстояние, по-малко от 50 метра от входа на сградата, в която е изборното помещение, през изборния ден и до края на гласуването

 

ІV. Поставянето на агитационни материали на места извън посочените в настоящата заповед се счита за административно нарушение, освен ако в закон е предвидено друго.

 

V. По решение на общинската избирателна комисия кметът на общината или кметството или кметският наместник премахва или изземва агитационните материали, поставени или разпространени внарушение на кодекса. При необходимост премхването или изземването става със седействито на органите на Министерството на вътрешните работи. Премахването и изземването на такива материали в изборния ден може да става и по решение на секционните избирателни комисии.

 

VI. Партиите, коалициите и инициативните комитети в 7-дневен срок след изборния ден да премахват поставените от тях агитационни материали.

Настоящата заповед да се обяви публично, чрез публикуване на интернет страницата на Община Стара Загора.

Препис от заповедта да се изпрати на ОИК Стара Загора.

Препис от заповедтта да се връчи на Началниците на І и ІІ РПУ Стара Загора, кметовете и кметските наместници в населените места в Община Стара Загора и главните специалисти „Административно обслужване” в Административните бюра за сведение и изпълнение.

Контрол по изпълнение на заповедтта възлагам на Секретаря на Община Стара Загора.

 

 

ЖИВКО ТОДОРОВ

Кмет на Община Стара Загора


======================================================================== 

ПРИЛОЖЕНИЕ 1

Списък

 на информационните табла за реклами и съобщения, определени за поставяне на агитационни материали

 

АБ Зора

 

ул. „Волна песен” между бензиностанцията и църквата северно на улицата

ул. „Волна песен”  площада – северно до кафенето

 

АБ Изток

 

Градина „Доша Николова” – западен край на централната алея

Парк „Петър Дертлиев” близо до бул. „Цар Симеон Велики”

Читалище „Св. Климент Охридски” – западна страна

кв. Самара – 2 – Девети пощенски клон  -  пред пощата

ул. „Граф Игнатиев” № 41 -  Клуб на пенсионера на тротоара

бул. „Цар Симеон Велики” № 170  пред  Първи пощенски клон

 

АБ Кольо Ганчев

 

ул. „Българско възраждане” № 17 пред сградата на пощата

бул. „ Св. Патриарх Евтимий” спирка  Тракия северно от ул. „Загоре”

бул. „Св. Патриарх Евтимий” спирка АПК

 

АБ Център

 

Парк „Пети октомври” – югозападно от централния РЕП на тротоара

Парк „Тракия” – от страна на бул. „Цар Симеон Велики” и от страна  ул. „Княз Ал. Батенберг”

Площад „Берое” на юг от спирката на градския транспорт

бул. „Цар Симеон Велики” и бул. „Св. Патриарх Евтимий” – северозападен ъгъл на кръстовището

 

АБ Запад

 

кв. Трите чучура  – център подлеза от южната страна на площада

кв. Трите чучура – север до блок № 80 – 2 информационни табла

ул. „Армейска” № 18 – пред  жилищния блок

кв. Казански  бл. № 27 – пред жилищния блок

ул. „ Св. Княз Борис І  № 23 пред жилищния блок

 

АБ Лозенец

 

До Детска млечна кухня

 

АБ  Железник

 

ул. „Загорка” № 37 срещу  жилищния блок

ул. „Старозагорско въстание” № 28 срещу жилищния блок

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн