Млади антифашисти почистиха Паметника на Съветския воин в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Стара Загора. Младите антифашистите Делян Маджаров, Светослав Петров и Делян Делчев почистиха Паметника на Съветския воин, поруган преди две денонощия. Общинската структура на Българския антифашистки съюз е сезирала кметската администрация и Полицията за боядисаните в червена боя ръце на монумента на Съветския воин.

„Близо три часа чистехме спрея, който се оказа доста упорит. Заварихме хигиенистки, които вероятно бяха изпратени заради нашето писмо, обядващи до паметника” – разказа Делян Маджаров, председател на Младежкото дружество на БАС. За родолюбивите младежи подобно оскверняване е недопустимо. Те смятат, че това е гавра с историята на България.

„Като внук на ветерани от Втората световна война не приемам мотивите и действията на неизвестните извършители, но вандалският акт се повтаря винаги преди значимите дати – 9-ти май, 9-ти септември или за 23-ти септември, на които отдаваме почит към героите на различни паметни знаци” – коментира Маджаров, чиито родственици са се сражавали за свободата и са убити на фронта.

#vvv

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн