Живко Тодоров: Приемам този мандат на Общинския съвет като изключително позитивен и успешен

STZAGORA.NET
*
“Аз приемам този мандат на Общинския съвет като изключително позитивен и успешен. Работеше се много конструктивно и бяха взети важни решения, с които можем да се гордеем.” Това заяви днес по време на днешната последна редовна сесия на местния парламент в Стара Загора кметът Живко Тодоров. Преди това градските старейшини приеха отчета за неговия мандат 2011-2015 г.

“Дори и да сме имали различия, не допуснахме залата да се превърне в арена на политически спорове. Водили сме дискусия, която да даде най-доброто решение за гражданите. Имаше хора, които подкрепяха решенията на администрацията, а други бяха конструктивна опозиция, уважавам и тяхното мнение. Това не ни различава като хора, като граждани, които са ангажирани с решаванене проблемите на Стара загора” – подчерта Живко тодоров. Той увери, че остава с добро и позитивно отношение към всеки един от тях, независимо дали са имали различия или не.

“Работата на ОбС през този мандат показа, че той не е придатък към администрацията, който сляпо да гласува нейните предложения. Изградихме една добра практика, когато едно решение не е добро, да бъде оттеглено или отхвърлено дори. Това показва решаващата роля на ОбС в контрола на всичко онова, което се случва в живота на нашия град” – изтъкна Живко Тодоров, като изрази благодарност за взетите добри за града решения.

Той посочи построената нова детска градина „Камбанка“ като резултат от решението на Общинския съвет, въпреки апетитите да се строят кооперации в центъра на града, както и пребазирането на детска ясла №2 в нова сграда.

“Първоначално за бившето кино „Ж. Диманов“ имаше предложения да бъде продадено или отдавано под наем. Благодарение на проведената дискусия в ОбС днес имаме Международен младежки център на неговото място – подчерта кметът. – Новият парк също благодарение на решенията, които ОбС взе, се превърна в това, което е в момента. За сградата на стария съвет, именно на сесия беше решено изграждането на площад на нейно място, който се проектира и дано се изгради през следващия мандат” – изрази надежда кметът.

Той акцентира и на взетите важни решения в областта на градския транспорт – за даване повече привилегии за пътуване на ученици, студенти и пенсионери, както и запазената нормална стойност на цената на билета. Обединението на тролейбусния и автобусния транспорт беше посочено като пример за решение, благодарение на което картите за пътуване на гражданите ще бъдат универсални за съответните линии, ще се решат редица проблеми, ще се постигне и по-голяма гъвкавост на градския транспорт.

В ОбС беше проведена и сериозна дискусия за казуса „Бедечка“. “Имахме доброто желание и инициатива да се запази паркът, но бяхме пред свършен факт – припомни Тодоров, – поради приетия Общ устройствен план, върнатите на собствениците имоти и направените проекти, чието изпълнение вече е в ход.

Той открои добрия тон, запазен в залата, конструктивния дух на работа и поднесе извинения, ако неволно е обидил някого.

Председателят на ОбС Емил Христов благодари за добрата съвместна работа и връчи на кмета паметна сребърна значка, като изтъкна – „Не направихте крачка встрани от това, с което тръгнахме заедно преди 4 години“. Той подчерта, че има изключително малко решения, които са били оспорвани или отхвърлени през приключващия мандат.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн