Петра Мечева е новият Почетен гражданин на Стара Загора, реши Общинският съвет

STZAGORA.NET
*
По време на днешното последно за мандат 2011-2015 г. заседание на Общинския съвет в Стара Загора старейшините гласуваха връчването на най-престижното отличие на Общината – „Почетен гражданин“. С него бе удостоена Петра Мечева – председател на Тракийско дружество „Одринска епопея“.

37 бяха действителните гласове по време на провелия се таен вот за Петра Мечева. До нормативно определения срок в Общинския съвет бяха входирани още три кандидатури – на народната певица Пенка Павлова, на бившата солистка в балета на Старозагорската опера Снежана Дескова и на писателката и художничка Галина Костова.

За гласуване на редовното септемврийско заседание на старозагорските съветници бе предложена кандидатурата на Петра Мечева. Тя ще получи отличието „Почетен гражданин на Община Стара Загора“ по време на тържествата по случай 5 октомври. Останалите кандидати ще бъдат удостоени с отличието „Почетен знак на Стара Загора“.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн