С двудневен празник откриват новия парк в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Пъстра палитра от събития и изненади през целия ден ще отбележи откриването на новия парк в Стара Загора на 19 септември. Церемонията по официалното откриване на обновените 70 дка зелени площи в кв. „Казански” ще започне точно в 11.00 часа. Началото на празничната програма ще бъде дадено в 9.00 часа с много музика, настроение и спортни надпревари.

С концерт на Общинския духов оркестър от 9.30 часа на сцената в парка ще започне специална празнична програма. От 10.00 часа там ще се изявят финалистите от Детска Евровизия 2015 – Гери Тодорова, Лора Герджикова, Теодор Палазов, които ще пеят заедно с Детска музикална формация „Звездопад”. От 10.20 часа танцов поздрав ще отправят членовете на Клуба по български народни танци „Чанове” с ръководител Кирил Кирчев. Точно след тях излиза и Фолклорен танцов клуб при Община Стара Загора, както и Танцова формация „Тракийче” при НЧ „Г.Бакалов 1933″ с хореограф и ръководител Росица Христова.

По същото време на четирите игрища в парка ще се провеждат тристранни срещи по футбол на децата, родени през 2005 г. от отборите на ДЮШ „Берое”, „Олимпия спорт” и „Стара Загора”. Мачовете, организирани от СНЦ „Футболна Стара Загора” и НФК „Берое”, ще бъдат с благотворителна кауза за набиране на средства за операция на 32-годишната Моника Михайлова.

През деня ще има и множество демонстрационни изяви на волейболен клуб „Верея волей”, баскетболния тим „Берое”, както и на любители на тениса. По време на официалната церемония по откриването най-добрите ще получат награди.

След обед участниците в програмата ще продължат с иязвите си на сцената, където от 18.30 часа ще зазвучат любими старозагорски групи с рок, поп и български песни. На сцената ще се качи финалистката от „Гласът на България” Анна Пешева, заедно с обичаните групи „Avantgarde” и „Faces”.

Благотворителният футболен турнир на малки вратички ще продължи и в неделя, когато ще станат ясни и победителите в него.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн