Кметът Живко Тодоров към студентите от Тракийския университет: Благодарение на вас Стара Загора е жив град, вие сте бъдещето му

STZAGORA.NET
*
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров бе гост на церемонията по откриването на новата учебна 2015/2016 година в Тракийския университет. Тя се проведе на Форума на старозагорския университет.

„За мен е голямо удоволствие да присъствам на откриването на новата учебна година в Тракийския университет. Той е сред топ университетите в страната не само заради материалната база, с която разполага, а и заради прекрасните преподаватели. Благодаря на всички тях! Благодаря им за усилията, които полагат през годините, защото те водят до утвърждаване на името му“, каза в поздравителното си слово градоначалникът на Стара Загора.

„Обръщам се към всички студенти, благодаря ви, че сте част от Тракийския университет, че сте взели решението да получите висшето си образование в Стара Загора. Благодарение на вас градът е жив и ще продължи да се развива. Вие сте бъдещето на Стара Загора!“ – подчерта Живко Тодоров.

Около 1400 са първокурсниците, които тази година ще учат в Тракийския университет в Стара Загора, а над 8200 са студентите на Алма матер, които се обучават в 6 факултета, 1 филиал и 1 колеж, стана ясно от думите на изпълняващия длъжността ректор проф. Иван Въшин.

Стотици гости бяха част от официалното тържество за откриването на академичната година. На церемонията на Форума присъстваха ректорското и деканско ръководство на ТрУ, председателят на Общинския съвет в Стара Загора Емил Христов, областният управител Георги Ранов, депутати от старозагорския регион, представители на местната и държавна власт, работодатели, преподаватели, общественици, бивши и настоящи студенти и други.

След отслужената литургия за здраве и успех, се разнесе първият камбанен звън на строящия се в двора на университета храм „Св. Патриарх Евтимий“ .

Още по темата:
Тракийският университет открива академичната учебна година на 14 септември с 1400 първокурсници





#vvv

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн