Кметът Живко Тодоров ще открие учебната година в Търговската гимназия в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще открие утре в 9.00 ч. учебната 2015/2016 година в Търговската гимназия „Княз Симеон Търновски“.

Той ще присъства на откриването в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер” в 9,30 ч., след което ще посети и Начално училище „Димитър Благоев“ в 10.00 ч. Той ще присъства на откриването на обновеното читалище „Св. Климент Охридски“ в 10,30 ч.

Ресорният зам.-кмет Иванка Сотирова ще участва в церемонията по откриването в СОУ „Иван Вазов“ в 9.00 ч.

През учебната 2015/2016 броят на децата, които ще бъдат в първи клас е приблизително 1500, което е малко повече от броя на първокласниците през миналата година. В Община Стара Загора общият брой на учениците в общообразователните училища е 13 900, а в професионалните – към 3300. Те са разпределени в 33 училища и 8 професионални гимназии в града и в 8 училища в селата.

За всички деца от 1 до 4 клас са осигурени безплатни закуски. За всички ученици от 1 до 7 клас са предвидени безплатни учебници. Осигурен е безплатен транспорт за всички ученици, които пътуват към средищните училища в града, както и за учениците, които пътуват към училищата в селата. За деца от 1 до 4 клас се организира целодневен режим на обучение (по желание на родителите). Децата и младежите в общината ще започнат нормално учебната година.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн