Младежите от АБВ – Стара Загора подеха национална кампания за мир на пътя

STZAGORA.NET
*
Младежите на АБВ стартираха днес от Стара Загора националната си кампания “Зебра” за безопасност на пътя. Инициативата започна на кръстовището на бул. „Ген. Столетов“ и „Митрополит Методи Кусев“, непосредствено до Второ основно училище, където се намират едни от най-натоварените пешеходни пътеки в града.

Активисти на старозагорската младежка организация, от която тръгна кампанията, раздадоха под контрола на Пътна полиция в рамките на половин час листовки с призив ЗА МИР НА ПЪТЯ на водачите на стотиците преминаващи коли. Акцията ще се проведе в повечето областни градове на страната, както и в голям брой по-малки населени места, сподели Малина Люцканова, председател на АБВ-младежи в Стара Загора (на втората снимка), която е една от авторите на идеята за активно въздействие върху водачите с цел постигането на МИР НА ПЪТЯ.

“Искаме да напомним на водачите, че утре е първият учебен ден – 15 септември, и че на пътя трябва да пазим децата, които са нашето бъдеще – каза Малина Люцканова – Все още хора загиват на пешеходните пътеки и не можем да претендираме за култура на пътя, ако не бъдем толерантни към пешеходците.” Тя призова водачите да бъдат максимално внимателни, по-толерантни и по-спокойни на пътя, а управляващите – да упражнят твърдостта на закона спрямо нарушаващите правилата за движение по пътищата, особено при неспиране на пешеходна пътека и неспазване на знака “Стоп!”. Нейният колега Милен Пасков от АБВ-младежи – Стара Загора бе категоричен, че и у нас, както в по-старите европейски демокрации, водачите трябва да придобият рефлекса да дават безусловно предимство на пешеходците и поиска по-строги санкции при пътни нарушения в градски и извънградски условия.

Утре (вторник, 15 септември) друга национална инициатива на старозагорските младежи от АБВ ще привлече вниманието на децата и родителите им. Кампанията за употреба от младите хора на кирилицата в интернет под надслов Младите@abv.bg започва в 11.45 часа до Часовника край Универсалния магазин в града.


#vvv

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн