Директори на училища от Старозагорска област ще се срещнат с работодатели през месец октомври за уточняване на нужните на бизнеса специалности

STZAGORA.NET
*
Традиционното заседание на директорите на училища в Старозагорска област, което се провежда преди началото на всяка учебна година, бе проведено днес в Регионалния инспекторат по образование. В срещата участваха Областният управител инж. Георги Ранов, зам.-областният управител Мариана Кръстева, както и представители на РД ПБЗН, ОДМВР, БЧК, РЗИ и на други институции, свързани със сигурността и здравето на децата.

Инж. Ранов отправи поздрав към преподавателите и им пожела здрава и успешна учебна година. Той изрази надежда, че учителите в Старозагорска област ще продължат с отговорност и любов към своите възпитаници да изпълняват високохуманния си дълг.

Мариана Кръстева съобщи, че Областната администрация ще инициира среща между директори на училища от областта и работодатели в края на месец октомври. Целта на форума е да се изясни от какви кадри и специалисти има нужда бизнесът на Старозагорска област. Така училищните ръководители ще имат възможност да планират за следващата учебна година паралелки с какви специалности е целесъобразно да бъдат разкрити в техните училища.
#vvv

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн