Безплатен транспорт за учениците в първия учебен ден в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Градският транспорт в Стара Загора ще бъде безплатен за всички ученици в първия учебен ден – 15 септември. Инициативата е на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров и от нея могат да се възползват 17 800 деца, от които 1500 ще прекрачат училищния праг за първи път.

Тролейбусният парк в града наскоро беше изцяло обновен след изпълнението на два европейски проекта. Новите 22 зелено-бели тролея, които обслужват 4-те линии в града, предоставят комфортни условия за пътуване. Те са с нисък под, климатизирани, с гласова и светлинна сигнализация, с информационна система, осведомяваща пътниците за спирки, време, температура на въздуха и т.н.

До края на годината с икономисани средства от Оперативна програма „Регионално развитие“, които правителството предостави на Община Стара Загора, ще бъдат изцяло подновени и автобусите в града с 50 солови и 5 съчленени возила.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн