“Общуване беZ граници” за старозагорските младежи от “Различният поглед”

STZAGORA.NET
*
Полет с балон, осветяване на емблематични сгради, лятно кино в квартала, много музика, танци и още десетки иновативни начини да се покаже талантът на младите артисти предлага тазгодишното, осмо по ред, издание на фестивала на Сдружение за съвременно изкуство и култура „Различният поглед“. През 2015 г. организаторите залагат на различна форма на познатия на старозагорци младежки фест. В периода 15–19 септември в Стара Загора ще се проведе Форум на изкуствата, обединен под мотото „Общуване беZ граници“.

„Съвпадението на изданието на фестивала тази година с Нощта на изкуствата и предхождащия го Детски панаир ни дава увереност, че ще има за всяка възраст и предпочитания събития през този месец. Културният календар на Община Стара Загора е изцяло насочен към създаване на отношение у старозагорската публика към традиционните, но и към иновативните събития“, сподели зам.-кметът Иванка Сотирова.

Организаторите предлагат на публиката тематични дни, посветени на различен тип изкуство, като освен това синхронизират работата на различните културни институции в Стара Загора, за да представят общ и запомнящ се продукт.

„Ще запазим и направим отново познатата на всички Младежка платформа за креативност, защото хората си я търсят и познават. Част от нея ще бъдат млади артисти, които ще представят атрактивни и иновативни проекти“ – обясни Боряна Каниду от Сдружение „Различният поглед“.

Партньори на форума на изкуствата „Общуване беZ граници” са Община Стара Загора, Регионална библиотека „Захарий Княжески”, Регионален исторически музей, Държавна опера – Стара Загора, Държавен куклен театър – Стара Загора и Булсатком. Подкрепа за осъществяване на инициативата на „Различният поглед” са оказали и Министерството на младежта и спорта, фондация „Америка за България” и програма „Еразъм+”.

Подробната програма за тематичните дни на форума, както и любопитни подробности – тук: http://www.fest.razlichniatpogled.org/
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн