Видеоклип показа момента на жп катастрофата на гара Калояновец през юли 2014 година

STZAGORA.NET
*
4-минутен видеоклип, показващ момента на дерайлиране на бързия влак 8601 София-Варна на 12 юли 2014 г. в 15.13 часа, се появи в YouTube и Vbox7 на 24 август 2015 – повече от година след инцидента. Според надпис на екрана клипът е заснет от камера с фаталния номер 13, която е снимала очевидно от близкото промишлено хале.

Досега в публичното пространство не беше известно за наличието на такъв видеозапис. Клипът се появява две седмици след края на разследването и преди началото на делото срещу помощник-машиниста Христо Тиляшев.

Според разпространената версия относно причината за катастрофата се сочи промяната на привичния директен преход на влака през гарата, която ситуация е била неочаквана за машинистите и те не са реагирали навреме на необходимостта от намаляване на скоростта, за да преминат безопасно по отклонението. Влакът е излязъл от релсите, докато се е движел с над 100 км/ч. Според обвинения пом.-машинист Тиляшев е имало противоречиви светлинни сигнали на далечния и близкия светофор, като далечният е указвал директно преминаване.

Още по темата:
* Бързият влак София-Варна дерайлира край Калояновец
* Дела и коментари след влаковата катастрофа на гара Калояновец – неделя
* Нови хипотези за влаковата катастрофа на гара Калояновец
* Разследващ катастрофата на гара Калояновец твърди, че причината не е в стрелките


Снимки 3 и 4 – от Гугъл карти
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн