Нови хипотези за влаковата катастрофа на гара Калояновец

STZAGORA.NET

Машинистът Христо Тиляшев, който оцеля в железопътната катастрофа на гара Калояновец, е възприел светлинната сигнализация на влизане в гарата като указваща движение направо, без отклонение от основния коловоз, стана ясно днес. Появи се хипотеза, че силното следобедно слънце е направило бледи и неразличими светлините на жп-светофора. Ако наистина композицията е навлязла в отклонението с цитираните 98 км/ч, тя е била изхвърлена настрани от центробежните сили.

Но в социалните мрежи се появиха и непроверени засега от втори източник твърдения, че проблемите с композицията са започнали на 300 метра преди стрелките на гарата, на моста на р. Сазлийка, където имало разбит парапет и паднали стълбове.

Тиляшев напусна старозагорската болница по собствено желание. Той е със счупено ребро (без увреждане на белия дроб) и скъсани връзки на коляното.

Същевременно 200 колеги, приятели, роднини и близки на загиналия машинист Венко Тодоров го изпратиха в 14 часа днес на Рогошките гробища в Пловдив. На погребението не бяха доведени двете му невръстни деца – момиче на 6 г. и момче на 3 г.

Окръжна прокуратура – Стара Загора образува досъдебно производство за причиняване на телесни повреди на повече от едно лице и смърт на едно лице, при управление на подвижен железопътен състав. На този етап разследването е срещу неизвестен извършител, съобщи говорителят на прокуратурата Нейка Тенева. На каралия влака Христо Тиляшев не е повдигнато обвинение, ще се търсят записи от камерите в района на гарата, допълни Тенева.
#gerb

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн