Започна модернизацията на тягова подстанция Нова Загора по жп линията Пловдив-Бургас

STZAGORA.NET
*
Областният управител инж. Георги Ранов присъства днес на първата копка за модернизация на тяговата подстанция Нова Загора. Обектът е част от проект „Рехабилитация на железопътната инфраструктура в участъци от железопътната линия Пловдив-Бургас”, който включва възстановяване, ремонт и модернизация на 5 тягови подстанции и изграждане на система за телеуправление, секционни постове и секционни разединители от централен диспечерски пункт Пловдив.

Проектът се изпълнява по Оперативна програма „Транспорт” 2007-2013 г. Изпълнението му има за цел да се постигне надеждност на жп линията за не по-малко от 30 години и тя да отговаря на действащите европейски стандарти. Очаква се след рехабилитацията придвижването на пътници и товари да стане значително по-бързо.

В събитието участваха също генералният директор на Национална компания железопътна инфраструктура инж. Милчо Ламбрев, областният управител на Сливен Димитър Сяров, кметът на Нова Загора Николай Грозев и др.

Тържеството започна с водосвет. Приветствия към присъстващите отправиха официалните гости. След това инж. Ламбрев разби бутилка шампанско в багера, който направи първата символична копка на новата тягова подстанция.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн