Мнения след равенството в София Славия-Берое 0:0

STZAGORA.NET
*
Липенски: „Съжаляваме, можехме да сме първи“

Кондиционният треньор на „Берое“ Пламен Липенски застана пред камерите след равенството 0:0 с 10 души срещу „Славия“ в София. Вижте какво сподели той за срещата:

„Мисля, че ние трябва да съжаляваме повече за този резултат 0:0. Заявявам го съвсем ясно и категорично. През първото полувреме трябваше да водим с 3:0, както всички видяхте. Имахме три абсолютни положения, но не успя да влезе. Тук трябва да отбележа, че започнахме мача още съблекалнята с 10 човека. Не искам да коментирам съдийството, предварително казвам. „Славия“ също ще имат своите аргументи, но така виждам футбола, така съм възпитан“ – обобщи мача Липенски.

„Червения картон не искам да го коментирам. Ще погледна пак. Аз не съм тук да коментирам съдиите, а това, което стана на терена. Миналата година сме завършвали и с по 9 човека и пак сме побеждавали. Имахме своите положения – три абсолютно чисти положения за гол и не успяхме да ги вкараме. Картонът обърка плановете, но докрая, макар и с 10 човека, ние стояхме по-добре от „Славия“ физически. Това е моето мнение“ – допълни той.

„Не винаги става това, което искаме. Затова толкова много хора обичат и гледат футбола, а по-малко гребането. Ние създаваме положения, но не успяхме за наше голямо съжаление да ги вкараме Иначе сега щяхме да оглавяваме еднолично таблицата на временното класиране“ – завърши кондиционният спец.

*
Иванов: „Трябва да съжаляваме повече за равенството“

Капитанът на „Берое“ Иво Иванов съжали след мача за изпуснатите две точки предвид по-чистите голови положения за зелените:

– Играхте цял мач с човек по-малко, но не изглеждаше така на терена. Съжалявате ли, че не успяхте да победите днес дори с липсата на играч?
– Съжаляваме дотолкова, доколкото имахме някои чисти положения първото полувреме. Можехме да поведем с 2, а защо не и с 3 на 0. Много тежък мач за нас. Така се разви след този червен картон, че трябваше доста усилия да хвърлим след това. Мисля, че заслужавахме да победим, но и точката е добре.

– Картонът отвън изглеждаше малко спорен, отвътре как ти се видя?
– Не мога да коментирам аз съдиите. Има кой да ги коментира. Не искам да влизам в това.

– Както каза сам, хвърлихте много усилия. Как се чувствате физически?
– Изморени. Това е нормално. Играеш 85 минути с човек по-малко – тежко е. Отборът на „Славия“ е добър и имаха своите шансове, но не успяха да ги вкарат. Нашият отбор трябва да съжалява повече за равенството.

– Пореден отбор като гост с човек по-малко, но и пореден без загуба и без допуснат гол в София. Как ще коментираш това?
– Затова тренираме – да побеждаваме не само в София, а и навсякъде. Не се получи днес и се надявам в следващите мачове да побеждаваме.

– Предстоят тежки мачове с „Черно море“ и „Ботев“. Каква е настройката за тези двубои?
– За нас всеки мач е тежък. Видя се и в първия, и във втория кръг, че всеки играе срещу нас на 100%. Няма лесен мач. Трябва всеки мач да даваме максимума и да вземем колкото се може повече точки.

– Днес попитахме един твой колега относно формата на първенството с 10 отбора и как е конкуренцията след четвъртия кръг…
– За мен е много равностойно първенство. Всеки отбор може да бие всеки и според мен това е плюс.

– Физически ще издържите ли толкова много мачове?
– Много къса подготовка имаше за нашия отбор, а и за всички отбори. Не можахме да се подготвим на 100%, но лека-полека нещата ще се получат.

*
Том: „По-чистите положения бяха наши“

Халфът на „Берое“ Евертон Джилио–Том изигра първи пълни 90 минути с фланелката на зелените в „А“ група за този сезон. Ето как видя мача бразилецът:

– Коментарът ти за този двубой?
– Труден мач. Играхме цял мач с човек по-малко. Честно казано мисля, че загубихме две точки днес. По-чистите положения бяха за нашия отбор – две греди, две-три опасни ситуации. Много трудно е да се играе с човек по-малко при тази жега. Мисля, че отборът заслужава поздравления, защото игра много сърцато днес. Една точка в София не е лошо, но мисля, че най-реалният резултат беше да си тръгнем с три.

– Първи пълни 90 минути за теб за „Берое“. Как се чувстваш?
– Не очаквах, че ще ми се наложи да играя 90 минути с човек по-малко. По-трудно ми беше. Трябваше доста повече тичане. Липсва ми игрови ритъм и това е нормално. Мисля, че с мач на мач това ще става по-добре. Като цяло раздаването беше добре.

– Как се чувстваш физически, защото реално беше оставен без твоя партньор в халфовата линия и имаше еднакво много задачи в офанзивен и дефанзивен план?
– Когато си с човек по-малко не само средната линия, а целият отбор трябва да тича повече и да компенсира липсата. Мисля, че целият отбор днес тича доста и си помагахме. Мисля, че затова заслужавахме да бием в този мач.

– Какви са очакванията ти за следващия мач срещу „Черно море“? Вероятно ще си титуляр отново предвид червения картон на Елиаш. След това идва и мач с „Ботев“.
– Треньорът решава кой ще играе и кой не. Ако трябва да играя, съм готов да помагам. Който и да дойде в Стара Загора, ние трябва да играем за три точки. Отборът тази година има амбиции и трябва да мислим само за победа.

Източник: Beroe.bg
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн