Англичани са първите посетители на Международния младежки център в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Ученици от Англия са първите посетители на новоизградения Международен младежки център за работа с деца и младежи в риск (ММЦРДМР) в Стара Загора. Въпреки че не е официално открит, 16 възпитаници на частно училище от Обединеното кралство са на едноседмично работно посещение в ММЦРДМР, като ще участват в занимания с екипа на центъра по програмата за превенция на противообществените прояви сред младите хора, която е разработена от местната комисия към Община Стара Загора.

„Това е първата инициатива, която се реализира в Младежкия център, независимо, че сградата още не е открита. Смисълът на целия проект за изграждането му е точно такъв – да се осъществяват международни обмени, с които да се опознават различни култри. Да се създават смислени и съвместни дейности“, каза зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирва. „Независимо, че възрастовите групи в момента са разнообразни, мисля че ще се получи много добра спойка в общуването и наистина ползотворни и полезни занимания“, допълни още тя по време на запознаването на английските гости с екипа на ММЦРДМР.

Международният младежки център се очаква да бъде официално открит в началото на септември. За изграждането му бе използвана сградата на бившето кино „Жельо Диманов“. Реновирането се осъществи чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014, а партньор на Община Стара Загора е неправителствената организация „Свят без граници”. Проектът за изграждането на Младежкия център бе един от четирите одобрени за цялата страна.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн