Откриха нова кухня в Дома за вързастни хора в Стара Загора

STZAGORA.NET
*

Зам.-областният управител Мариана Кръстева и зам.-кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова присъстваха днес на откриването на нова кухня в Дома за възрастни хора с физически увреждания в Стара Загора. В модерно обзаведеното помещение с котлони, фурна, микровълнова печка и други екстри обитателите на Дома ще могат сами да си приготвят ястия, да поканят в малката трапезария близки и приятели, които да почерпят със своите гозби.

Идеята за кухнята се ражда през 2013 г. Тогава част от хората с физически увреждания решили да изработят мартеници и да ги предложат на пазара. За три години от мартенички в Дома се събрали 3304 лв. Така се стигнало до решението да започне ремонт на едно от помещенията в сградата, в което да бъде обособена кухня. За тази цел обаче трябвали още доста средства и от Дома се обърнали за помощ. На призива им откликнали от ПП ГЕРБ-Стара Загора, от БСП, от КТ „Подкрепа”, Християнска църква Сион, както и частни лица.

Със събраните пари е направена кухнята, която днес, навръх празника Илинден, посрещна първите си гости. Тя бе открита с тържествен водосвет, отслужен от отец Николай. Десетки обитатели на Дома присъстваха на тържеството. В момента в Дома за възрастни с увреждания живеят 211 души.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн