Рухна стена в природо-математическата гимназия в Казанлък

STZAGORA.NET
*
Стена от близо 50 кв. метра се срути в природо-математическа гимназия “Никола Обрешков” в Казанлък, съобщи Novinite.bg. Инцидентът е станал минути преди 12 часа днес. Срутването се е случило при изкопни работи при планиран ремонт на училището. Строител на обекта е строителна компания “Загора” ЕООД”, а възложител е община Казанлък.

Няма пострадали ученици или персонал.

Кабинетите, чиято стена се е срутила по време на строежа не са използвани за учебна дейност. Те са били използвани за склад.

Взети са незабавни мерки за обезопасяване на мястото. Срутилата се стена се намира в източното крило на математическата гимназия, към което предстои да се пристрои Националният център по природо-математически науки в Казанлък.

В това крило на математическата гимназия не се провеждат учебни занятия.

Няма пострадали работници, извършващи строителни дейности по изграждането на центъра. Самата строителна площадка е изцяло оградена и обезопасена.

За по-голяма сигурност временно ще бъде затворена и ул. “Орешака”, която преминава от източната страна на сградата. Въпреки че няма никаква опасност за учениците в ПМГ, които провеждат занятия в другия корпус, за по-голяма сигурност и спокойствие до края на учебната година възпитаниците на гимназията ще учат в ХГ “Св.св. Кирил и Методий”.

Вероятната причина за инцидента са плитките основи на съществуващата стара сграда на гимназията, която по документи датира от 1900 година. От откриването на строителната площадка Община Казанлък осъществява ежедневен контрол на строителните дейности.

Снимка Novinite.bg/BGNES

Прессъобщение

СК „Загора“ изпълни всички мерки за обезопасяване на района на ПМГ „Никола Обрешков“ в Казанлък след срутване на част от сградата

Компанията отговорно ще изпълни предписанията на ДНСК

Строителна компания „Загора“, която извършва строителните дейности по изграждането на ново крило на ПМГ „Никола Обрешков“ в Казанлък, предприе всички необходими обезопасителни мерки след срутване на част от сградата на учебното заведение.

Компанията осигури денонощна охрана на обекта, за да не бъдат допускани външни лица в двора на училището с оглед предотвратяването на евентуални инциденти.

Строителна компания „Загора“ има всички необходими разрешителни и сключен договор за извършването на строително-монтажните дейности.

В момента в двора на училището са двамата технически ръководители на обекта от СК „Загора“ и прокуристът на компанията. На място има и работници от фирмата, които не извършват никаква строително-монтажна дейност, но са в готовност, ако се наложи, да предприемат съответните необходими действия.

СК „Загора“ очаква пристигането на място на органите на ДНСК, които следва да направят оглед и издадат съответните предписания. СК „Загора“ се ангажира най-отговорно и в най-кратки срокове да изпълни предписанията на контролните органи.

Припомняме, че при днешното срутване на част от сградата на ПМГ „Никола Обрешков“ няма пострадали ученици, учители, работници или други лица. Веднага предприехме всички действия по обезопасяване на района.

От СК „Загора“
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн